Zelfverzekerd een training geven

Leef vanuit jouw kracht

Individueel coachingstraject

persoonlijke groei geeft ZIN

Je kunt zomaar vastlopen in je werk. De to-do’s stapelen zich op en thuis zit je nooit eens stil op de bank. Je hoofd draait overuren en je piekert er flink op los. Je voelt je onzeker, gefrustreerd en gestresst en het plezier in je werk is ver te zoeken.

Je voelt je rot, maar waar komt dit vandaan? Je hebt geen idee. Je weet dat er iets is, maar je kunt er niet de vinger op leggen. Je hebt het gevoel jezelf kwijt te zijn en wilt weer terug naar je echte IK.

In dit traject ga je op ontdekkingsreis naar jezelf, naar jouw kracht. Je ontwikkelt een gezonde relatie met jezelf en daardoor ook met anderen. Want onbewust doe je misschien dingen die je helemaal niet zo wilt doen. Je wilt veranderen, maar weet niet hoe …

In dit traject leer je patronen in je eigen gedrag en gevoel onderzoeken en herkennen. Je gaat aan de slag met persoonlijke belemmeringen en valkuilen. Je gaat voor jezelf rust creëren, waardoor je de keuzes kunt maken die echt belangrijk voor je zijn. Dit geeft je zelfvertrouwen en lef, waardoor je volop je talenten kunt inzetten en gaat leven vanuit jouw kracht.

Wat het je oplevert

Keuzevrijheid

Je weet en voelt wat je wilt en wat je daarvoor nodig hebt. Je luistert naar jezelf en wat jij belangrijk vindt en maakt zo de juiste keuzes vanuit je eigen hart.

Lichtheid

Zoals het zonlicht door de frisse blaadjes schijnt, zo voel jij ruimte, licht en nieuwe energie, ook al is de situatie om je heen niet veranderd. Jij bent veranderd!

Frisse ideeën

Doordat jij je kracht weer voelt, stromen de ideeën volop. Je weet weer hoe jij je talenten kunt inzetten en de regie kunt terugpakken. Van overleven naar LEVEN!

Wat je leert en ontdekt

Voelen

Je lichaam ‘praat’ en wil je wat vertellen. Voelen helpt bij het maken van gezonde keuzes.

Overwinnen

Je ontdekt patronen die je belemmeren, kijkt ze in de ogen en overwint je (onbewuste) angsten.

Jouw kracht

Je ontdekt weer wat jouw kracht is en hoe je die kunt inzetten als hulpbron bij het oplossen van je problemen.

Regie

Je leert weer regie te hebben en zelf te kiezen hoe je wilt reageren, waardoor je een gevoel van vrijheid en rust ervaart.

Vrolijkheid

Hoe meer je weer jezelf wordt, hoe meer vrolijkheid en humor je laat zien. Dit zorgt vanzelf voor plezier in je werk.

Ik had last van werkproblemen zoals stress, perfectionisme en ik voelde me heel verantwoordelijk. Hierdoor leefde ik op de automatische piloot, was moe en had veel last van hoofdpijn. Ik wilde mijn energie weer terug en stoppen met piekeren. Mijn verwachting was vooraf dat ik meer trucjes zou leren om op het werk minder last te hebben van dwarsliggende karaktereigenschappen - maar dat was niet zo. Ik heb meer het gevoel dat ik vooral aan mijzelf heb gewerkt waardoor het op het werk beter gaat. Bewustwording van gedrag en patronen waardoor ik meer kan loslaten of relativeren. Minder piekeren!
Liesbeth

Op zoek naar de oorzaak van je problemen

op onbewust niveau ontdek je de kern en ga je weer onbevangen op weg

Wat heb jij echt nodig? Dat is de eerste vraag die ik jou stel als coach. Weet je, je kunt ook een zelfhulpboek lezen over het punt waar jij mee zit. Als je gedisciplineerd genoeg bent, kan je dat best verder helpen. Ook het leren van nieuwe vaardigheden kan helpend zijn.

Een zelfhulpboek en nieuwe vaardigheden geven je handvatten. Je bent bezig op het bewuste level. Hiermee pak je echter niet de oorzaak van je probleem aan. Want in nieuwe situaties word je steeds weer getriggerd en dan sta je er alleen voor. Wat ga je dan doen? Staat er een oplossing in je boek? Dit is slechts een oplossing voor dat moment. Wat als je meer wilt, meer nodig hebt? Wat doe je dan?

Misschien wil jij die stap verder zetten en op ontdekkingstocht gaan naar jezelf, naar je verborgen ‘ik’, naar wat je drijft en motiveert. Want onbewust doe je dingen die je helemaal niet zo wilt doen. In de loop van je leven heb je allerlei patronen ontwikkeld. Helpende patronen en ook belemmerende patronen die vaak lastig zijn om voor jezelf te herkennen. En dan is het fijn om iemand te hebben die je begeleidt en wijst op de valkuilen en de positieve punten.

Ontdek op het onbewuste niveau wat de triggers zijn in situaties waardoor jij je negatief voelt en leer ze aan te pakken, zodat jij niet meer geleefd wordt door de omstandigheden, maar vrijheid en rust ervaart. Je gaat onbevangen op weg, omdat jij weet en voelt wat je wilt en wat je nodig hebt. Onderweg naar je echte IK. 

Voor verbinding met de ander

heb je eerst verbinding met jezelf nodig

Iene Lammers

Coach, teamcoach en trainer

Mezelf zijn? Huh …? Ik wist niet goed hoe dat eruit zou zien. Ben ik dan niet mezelf? Studeren en nieuwe vaardigheden leren is iets waar ik van hield, maar ik bleef aanlopen tegen issues. Mijn hoofd kon een hoop verwerken en verklaren. Tot ik onverklaarbaar moe was en gedwongen werd om naast denken ook te gaan voelen. Ik ben hulp gaan zoeken om te ontdekken waar de oorzaak zat van mijn moeheid. Oud verdriet en boosheid werden voelbaar. Ik ontdekte overlevingspatronen die me jarenlang hadden geholpen, maar die zich tegen mij waren gaan keren. Een pijnlijk proces, maar het was nodig om de weg naar heling te gaan. De weg om naar mezelf te luisteren en de juiste keuzes te maken vanuit mijn hart Mezelf zijn? Ja! Ik kan nu vol overtuiging zeggen: ik ben thuisgekomen bij mezelf. Ik voel me mens met innerlijke veerkracht, geworteld en gevoed. Dankbaar dat ik nu ook anderen mag begeleiden en Licht mag laten schijnen in donkere hoekjes van jouw verborgen ‘ik’.

De onderdelen

Intake

Jij vertelt waar je tegenaanloopt en samen stellen we doelen op voor het coachtraject. Jij gaat aan de slag en ik begeleid en steun je.

Gesprekken

We voeren 7 gesprekken in het Kralingsebos in Rotterdam. We praten, voelen, zijn stil en pakken aan wat aandacht nodig heeft.

Oefeningen

Oefeningen helpen je om bij je verborgen ‘ik’ te komen en emoties in beweging te zetten, waardoor zelfoplossend vermogen ontstaat.

Speels

Met hulp van passende werkvormen wordt je speelse kant naar voren gehaald, waardoor je tot verrassende en creatieve oplossingen komt.

Wandelcoaching

Vaak zonder dat we het weten, heeft de natuur zoveel antwoorden in zich. Wandelcoaching is ontdekkend, ontspannend, rustgevend en verfrissend.

Evaluatie

Focus op wat werkelijk belangrijk is en bijsturen op het moment dat het nodig is om de stappen te zetten die echt van belang zijn.

Ik vergeet wat achter mij ligt en richt mij op wat voor me ligt.

Filippenzen 3: 14

Voor wie is dit traject?

voor professionals met verlangen naar verandering

 • Je bent moe, gefrustreerd en gestresst
 • Je wilt voor jezelf opkomen, maar je durft niet
 • Je bent vooral bezig met wat andere mensen van je willen
 • Je voelt dat je iets anders moet doen dan je tot nu toe gedaan hebt
 • Je voelt je onzeker en hebt het gevoel niet goed genoeg te zijn
 • Je hoofd draait overuren en je zit vast in je eigen denkpatroon vol met piekeren
 • Je laat je beïnvloeden door oude overtuigingen
 • Je wilt dolgraag veranderen, maar het lukt je steeds niet
Ik durfde niet zichtbaar te worden met mijn bedrijf. Iene stelt dan de vraag: ”‘Wat zijn je belemmeringen hierin?” Hier zijn we mee aan de slag gegaan. Heel concreet door mij lijflijke oefeningen te laten doen om mijn belemmerende delen in mij te laten ervaren. En daar tegenover mij te laten ervaren hoe het voelt als ik deze belemmeringen niet meer ervaar. Een heerlijk bevrijdend gevoel gaf mij dit.
Het resultaat van het traject is dat ik nog meer durf en lef heb ontwikkeld en zeker ben van mijn talent. Iene zorgde voor een versnelling in mijn persoonlijke groei door me steeds een spiegel voor te houden. Telkens wees zij me op wat er nog meer mogelijk is. Dingen die je in je eentje niet zo gauw ziet. Of waar je alleen langer over doet om het te bereiken dan samen met een coach. ​

"Ik hoor mezelf weer fluiten"


Vanuit een ivoren toren deelde ik mijn kennis. Dat ging helemaal prima tot er ergens barsten ontstonden in de muren van die toren.

Ineens werd ik diep gekrenkt door feedback. Hierdoor voelde ik me enorm boos en ook verdrietig. Ik wilde het liefst vluchten. Wat is er met me aan de hand? Ik begrijp het niet en weet niet wat ik moet doen. Ik wil graag weer de controle, zodat ik door kan. Iene stelt me de vraag: “Wil je dat ik je help?” Ik heb JA gezegd en alleen al die JA zorgt gelijk voor een gevoel van ontspanning en ruimte.

Iene van harte bedankt voor wat je in de afgelopen periode voor mij hebt mogen betekenen. Wat heb ik ontzettend veel geleerd. Ik heb je als een zegen ervaren. Aan de hand van jouw talenten heb je me als het ware opnieuw mezelf leren ontdekken en om leren gaan met mezelf. Me door een heftige crisis heengetrokken, geloodst en gecoacht.

Nu geniet ik weer echt van mijn werk. Ik ben oké, los van wat anderen van mij vinden. Ik ben nu zelfs nieuwsgierig naar feedback. Ik voel me zelfverzekerd vanuit ZIJN, vanuit liefde voor mezelf, opgewekt en blij.

En de kennis die ik deel, komt vanuit mijn hart en vanuit gelijkwaardigheid met de ander. Ik voel vrijheid in contacten, omdat ik niet meer op zoek ben naar bevestiging door de ander. Het licht is aangegaan in mijn leven en ik hoor mezelf weer fluiten.
Lilly

Wat je ontvangt

 1. 1-op-1 persoonlijke aandacht

 2. 7x keer een coachingssessie van 5 kwartier via Zoom of in het Kralingsebos in Rotterdam, met spiegel 🙂

 3. 3 telefonische calls tussendoor om in beweging te blijven

 4. Tussentijds kun je vragen stellen per mail

 5. Echtheid, géén trucjes

 6. Maatwerkprogramma, zodat jij zoveel mogelijk profijt hebt van dit traject

 7. Investering € 1.975,- ex btw

Wil je alvast aan de slag?

Oefening

Piekeren is het grootste energielek

Wil je alvast een beetje voelen wat er speelt bij jezelf en wat jij nodig hebt, dan heb ik een speelse oefening voor jou. In deze oefening krijg je antwoord op de vragen:

Veelgestelde vragen

Ik ben integratief coach. Dat betekent dat jij centraal staat en ik je op maat gemaakte coaching aanbied, die passend is voor jou op dit moment. Met als doel dat jij op psychisch, lichamelijk, sociaal en spiritueel vlak gaat groeien en bloeien. Ik focus op integratie in de persoonlijkheid vanuit de aanname dat neurologische en psychische integratie leiden naar gezondheid. Je neemt, met hulp van mij, verantwoordelijkheid voor je eigen proces. Jij komt weer in je kracht te staan als oplosser van je eigen problemen.

Een tip is: schrijf voor jezelf na afloop een verslag. Verder krijg je van mij ook vaak een opdracht mee. Tussentijds plannen we een belafspraak, zodat je kunt delen waar je zit in je proces. En ja, het geleerde vasthouden? Het gaat vaak om voelen tijdens de sessie en niet zozeer om leren. Dat proces werkt gewoon door, daar hoef je ook weer niet heel veel voor te gaan doen. Laat het rustig doorwerken.

Dat zou mooi zijn. Mijn ervaring zegt echter dat dan alleen de ergste druk verholpen is, omdat het even aandacht heeft gekregen tijdens de sessie. Vaak duurt het langer om tot de echte oorzaak te komen. Als je te vroeg stopt, loop je vroeg of laat weer tegen hetzelfde probleem aan. Mocht dit voor jou toch anders werken, dan spreken we een traject op maat af voor jou. Geen punt.

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches