Een hele geruststelling - Totus Training

Zelfverzekerd een training geven

Een hele geruststelling

Er zijn van die dingen die je niet verleert

Er zijn van die dingen die je niet verleert. Ik ben een dag op Schiermonnikoog. Ik stap van de boot af en het enige dorp ligt 3 kilometer verderop. Het is dus heel handig om gelijk een fiets te huren. Gelukkig, er staan honderden fietsen klaar. De mensen die geen fiets hebben gereserveerd, mogen er eentje uitkiezen met terugtraprem. Dat geldt dus voor mij. Er zijn van die dingen die je niet verleert … dat gaat ook op voor fietsen met terugtraprem.

Wat maakt dat jij denkt dat je dit niet kunt?

Er zijn van die dingen die je niet verleert. Wat maakt dan dat jij denkt dat jij waardeloos bent als trainer als je fronsende blikken ziet, ogen die je vragend aankijken, stemmen die vragen “Hoe dan? Geef me tips. Help me!” De buikpijn die je voelt, de druk op je borst, de angst om door de mand te vallen. Je begint te ratelen en deelt tip na tip vanuit je verlangen om van waarde te zijn voor je deelnemers. Maar ben je dat ook op deze manier?

Wat is jouw superpower?

Er zijn van die dingen die je niet verleert. Dus, wat is jouw superpower als trainer of coach? Wat zit van nature in je?

  • Is het dat jij enorm goed verbinding kunt creëren in je groep en een veilige leeromgeving?
  • Of ben jij super creatief en heb je allerlei leuke ideeën voor werkvormen, zodat je deelnemers lekker actief meedoen en volop leren?
  • Of misschien kun jij ingewikkelde theorie op zo’n manier vertellen dat het gaat leven voor je deelnemers en zij de relevantie inzien voor hun leven.

Schrijf op: wat is die superpower van jou? Dat natuurlijke talent? …………………………….. 🖊
Begin je nu al weer wat vertrouwen in jezelf te voelen?

Een hele geruststelling

Weet je, die superpower is in spannende situaties niet ineens pats boem weg. Dat zou wat zijn. Die superpower van je zoals: rust, inspiratie, verbinding, creativiteit, speelsheid is er gewoon. Maar ooit heb je jezelf aangeleerd om je klein te houden, en als je niet oppast doe je het weer in een spannende situatie. Ooit was het nodig om heel stil te zijn en je niet te bewegen, en als je niet oppast gebeurt dat weer als je fronsende blikken ziet. Het zijn overlevingsstrategieën die heel helpend zijn geweest, maar nu niet meer! Haal je superpower er weer bij!

Maar hoe dan?

Hoe zet je dan die superpower in als het spannend is? Je ziet de fronsende blikken, de vragende ogen en hoort de roep om waarde te leveren. Je voelt je buikpijn en de neiging om veel te delen.

Adem diep in en uit. Kies vervolgens bewust om niet te reageren vanuit je oude patroon én doe iets nieuws:

Zet je kracht in: je superpower. Je bevriest niet, maar bent bewust even stil en haalt adem. Dan  herhaal je de vraag van de ander: “Ja, hoe dan? Goeie vraag.” En je bent weer stil en leunt wat achterover op je stoel. Hiermee kalmeert je eigen stressbrein, je komt tot rust in jezelf. En nu kun je ook weer in verbinding komen met de ander en ook de ander RUST geven.

Er zijn van die dingen die je niet verleert. Gelukkig maar!

Het is weer eventjes wennen én alert zijn dat ik moet remmen met mijn voeten en niet met mijn handen, maar wat een prachtige fietstocht hebben we die dag gemaakt over het eiland. Ik ben helemaal verliefd op Schiermonnikoog. De vuurtoren, de eindeloze stranden, de natuur, het superschattige dorpje en het heerlijke diner nog net voordat de boot weer vertrekt naar de vaste wal.

En jij?

En jij? Hoe ga jij je superpower inzetten en genieten samen met je deelnemers? Kom je er niet helemaal uit wat jouw superpower is en hoe je die in spannende situaties tevoorschijn tovert? Ik denk gratis een half uurtje met je mee, want ik vind het ontzettend jammer als jouw superpower nog langer verstopt zit en jij wankel en onzeker voor de groep staat. Wees welkom 💛.

Ontdek wat jij
nodig hebt om zelfverzekerd te trainen.

Ontvang op onregelmatige basis nieuwe inspiratie
in je mailbox!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches