Feedback is een cadeautje. Echt niet!

Ik moet je wat vertellen. Maar eerst even dit: ik ben mens. Een gewoon mens, net als jij. En net als jij heb ik emoties. Fijne en minder fijne. Ik moet je dus wat vertellen … Ik ben jarenlang bang geweest voor feedback. Bang voor kritiek.

Het is halverwege 2018. Ik heb een beoordelingsdag van mijn coachopleiding. Ik ben bang. Bang om het niet goed te doen. Bang voor de woorden van de docent die me gaat beoordelen.

En als er dan inderdaad feedback komt, ben ik van slag. De woorden komen binnen en raken me ergens diep van binnen. Ik voel me ‘niets’, en ik denk: ik kan het niet. Vooral omdat ik alleen negatieve feedback krijg van de docent.

Uiteraard zijn het verbeterpunten, zeg ik tegen mezelf. En toch ga ik enorm twijfelen: zie je wel, je kunt het niet, je doet maar wat, je bent geen goede coach. Vreselijk! Ik kan daar echt in wegzinken. Na een dag of wat vind ik mezelf wel weer terug en zie ik het leerpunt in de feedback.

Ik vraag aan de docent: “Zijn er ook nog goede punten?” Ik voel boosheid. Zó belangrijk om feedback op een goede manier te geven en met respect! Bijvoorbeeld via de sandwichmethode. Maar dat is nu niet mijn punt.

Mijn punt is het ontvangen van feedback. Ik heb daar moeite mee.

Jaren geleden ook al. Ik ben trainer en geef meerdaagse trainingen en events. Super gaaf om te doen. Omdat ik open sta om te leren en te verbeteren heb ik evaluatieformulieren gemaakt. Deelnemers gaan ijverig zitten schrijven.

Als ik die ingevulde formulieren gelijk na de training bekijk, dan zie ik alleen maar de tips die deelnemers geven. De tops daar lees ik overheen. Ik kan dan zomaar een rot gevoel krijgen van die formulieren, terwijl ik me eigenlijk heel blij, enthousiast en tevreden voel over de training.

Wat ik de volgende keren doe, is de evaluatieformulieren pas na een paar dagen lezen. Even mezelf beschermen dus. Na die paar dagen kan ik objectief kijken en lezen en lees ik alleen maar hele enthousiaste verhalen van deelnemers. Echt super gaaf! Die ene tip of 2 tips zijn helpend voor me of ik herken ze helemaal niet en hoef er niks mee. Dit is voor mij een manier om met die angst om te gaan.

Tijdens de coachopleiding heb ik ontdekt dat zo’n beschermingsmechanisme oké is, maar dat het nog beter werkt om de oorzaak van die angst op te zoeken. Die ontdekkingsreis in mijn binnenwereld ben ik aangegaan. Mooie, moeilijke, verdrietige en angstige ontdekkingen.

Wat heeft het me gebracht? In angstige situaties, voor mij dus het ontvangen van feedback, kan ik bij mezelf blijven in plaats van te schieten in mijn angstige deel dat simpelweg bang is. Als volwassene kan ik rustig luisteren naar de feedback, het ontvangen en op mijn tijd voelen wat het mij wil zeggen. IK heb het overzicht en de regie. Mijn angstige deel niet, die wil namelijk direct vluchten of bevriezen.

 

 

Wat heb jij nou aan dit verhaal? Tja, misschien herken je bij jezelf ook zo’n intern conflict. Je wilt wel … maar het lukt niet. Je wilt wel feedback ontvangen en ervan leren, maar je bent bang en kunt er niet op een volwassen manier mee omgaan. Daar baal je van en je blijft erover piekeren. Je bent in conflict met jezelf.

Vul maar in:

  • Je wilt  …, maar het lukt niet.
  • Je wilt vol zelfvertrouwen voor de groep staan, maar je voelt je onzeker en durft het niet.
  • Je wilt handelen vanuit jezelf, maar je luistert steeds weer naar de verwachtingen van de buitenwereld.
  • Je verlangt naar rust, maar je zegt tegen jezelf: kom op, kiezen op elkaar, nog even doorgaan.

Dat vreselijke, vermoeiende, energie slurpende conflict met jezelf.

Zeker weten dat er dan iets diepers zit dat geraakt wordt. Elk mens heeft dat. Ik dus ook. Alleen niet iedereen gaat op zoek naar dat diepere. Doe je dat wél, dan breng je je angst in het licht en kun je ermee dealen en uiteindelijk zelf kiezen hoe je ermee om wilt gaan. Wat kies jij? Kies jij voor vrijheid óf blijf je gevangen zitten in duistere gedachten?

Laat mij in een persoonlijk berichtje eens weten wat jij graag wilt, maar wat steeds niet lukt. Je krijgt van mij dan een oefening cadeau die jou helpt om te ontdekken wat er speelt diep van binnen. Als je stilstaat bij jezelf dan voel je veel beter wat je echt nodig hebt. Dus grijp dat cadeautje en zet de eerste stappen naar die vrijheid om te reageren zoals jij wilt.

En daarna mag je me gerust feedback geven 😊. Feedback is een cadeautje. Echt wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *