Feestje! 11 jaar actie, persoonlijke ontwikkeling én plezier! - Totus Training

Feestje! 11 jaar actie, persoonlijke ontwikkeling én plezier!

Vandaag vier ik dat Totus Training 11 jaar bestaat. Yeah 🎈. Met actie, persoonlijke ontwikkeling en plezier steeds als rode draad. Want dat is precies waar ik voor sta:  stralend jezelf zijn als trainer, als mens. Zodat je met plezier en vanuit zelfvertrouwen je talenten inzet en zo van betekenis bent voor anderen.

Hard aan het werk
Het is 2011 en ik geef communicatietrainingen in de zorg en de GGZ. Best spannend. Geef ik ze wel genoeg? Kunnen ze hier echt iets mee? Ik ben hard aan het werk als trainer. Misschien wel harder dan mijn deelnemers 😉. Herkenbaar?

Er is meer aan de hand
Ondertussen merk ik in de teams die ik train, dat er vaak meer aan de hand is dan ‘alleen wat missende communicatievaardigheden’. Ze durven niet alles tegen elkaar te zeggen, er zijn bondjes en allerlei frustraties over het werk. Kortom: er is gedoe. Wat kan ik ze nog meer geven? Ik houd van mezelf ontwikkelen en die nieuwe kennis toe te passen in de praktijk. Dus ga ik terug naar de schoolbanken: nu bij de super waardevolle opleiding tot teamcoach.

Ik wil vluchten
Deze opleiding heeft me allereerst geleerd om het team te zien als een systeem dat reageert op elkaar. Dat ook ikzelf als teamcoach onderdeel van dat systeem kan worden, en enorm getriggerd raken, waardoor ik helemaal bevries of juist wil vluchten. Dat kan je ook als trainer zomaar gebeuren … Herken je die momenten?

Mijn agenda is helemaal leeg
Dan verandert er door landelijke regelgeving zóveel in de zorg, dat veel instellingen andere prioriteiten stellen dan teams goed laten samenwerken om hun doelen te halen. Mijn agenda is leeg. Helemaal leeg. Wat nu? Ik weet het even niet. Help! Ik voel me onzeker. Wat kan ik nog meer? Na wat momenten van nadenken kantelt de vraag langzamerhand van onmogelijkheden naar juist nieuwe kansen zien. Ik ga me richten op een nieuwe doelgroep!

Nieuwe ZIN
Ik kreeg namelijk al vaak van ondernemers de vraag: “Joh, Iene, wil je mij helpen om een goede training te maken?” En huppekee: een nieuwe website, met een nieuw aanbod. Leuk, leuk 😊. Ik heb weer nieuwe ZIN.

Niet voldoende
Al snel ontdek ik dat alleen trainersvaardigheden niet voldoende zijn om boeiende trainingen te geven. Het gaat juist om de persoon van de trainer. Wat heb jij nodig om echt jezelf te zijn voor de groep? En vooral zelfverzekerd?

Je kunt niet groeien als trainer, als mens, als je niet werkt aan jezelf.

 

De onderliggende boodschap
Weer dus die onderliggende boodschap: alleen vaardigheden zorgen niet voor echte verandering. Want je perfectionisme, de nare stemmetjes die je laten twijfelen aan jezelf of je heel hard opzwepen, verdwijnen niet zomaar. Ook bij mij niet. Ik ga nog verder aan de slag met mezelf.

Een klein angstig meisje
Tijdens de opleiding tot integratief coach ben ik dolblij dat ik leer om vanuit mijn volwassen staat keuzes te maken, in plaats vanuit – van binnen – een klein angstig meisje. Wat een verschil! Ik herken mijn eigen triggers en ontdek welke overleefpatronen in mijn jeugd zijn ontstaan. Patronen die totaal niet meer helpend zijn nu ik al een tijdje volwassen ben 😊. En ik maak nu mijn eigen keuzes.

Kijk in de spiegel
Ik heb zelf flink in de spiegel gekeken.  En ja, ik houd van toepassen in de praktijk, zoals je inmiddels wel door hebt. Dus dit is waar ik trainers, en andere ondernemers, enorm mee help. Zodat ook jij keuzevrijheid ervaart en echt jezelf bent. Want dan zet je jouw talenten in, in plaats van steeds weer door te schieten naar die vervelende valkuilen. Zodat je plezier hebt in je werk en in je privéleven. Daarom doe ik ook wandelcoaching in het bos, omdat de natuur je altijd een spiegel voorhoudt. En ik laad mezelf graag op in het bos.

Terug bij af
Het is inmiddels 2022. Zo leuk: ik ben na 11 jaar ook een soort terug bij waar ik begon. Ik geef wederom trainingen in de zorg. De training ‘Communicatie: de sleutel in passende cliëntzorg’ aan een grote thuiszorginstelling, samen met trainingsacteurs. De training ‘Feedback geven op een manier die bij jou past’ aan een secretariaat in het ziekenhuis. Train-de-trainer aan docenten van een hogeschool. En aan ambtenaren van een gemeente die hun kennis interactief doorgeven aan collega’s.

Ook word ik gevraagd voor teamcoachopdrachten in de zorg en GGZ: samenwerken in een vitaal team. Daarnaast coach ik diverse trainers 1-op-1 bij het maken van waardevolle trainingen. En vóóral bij het stevig staan als mens voor de groep en te kunnen dealen met die belemmerende stemmetjes.

Dankbaar
10 mei 2022: Totus Training bestaat precies 11 jaar. Ik voel me enorm dankbaar. Dankbaar voor mijn persoonlijke ontwikkeling de afgelopen jaren. Want ik heb echt ervaren dat persoonlijke groei zorgt voor meer succes in mijn eigen bedrijf. Dankbaar voor collega’s die mijn naam noemen bij opdrachtgevers. Dankbaar voor de klanten die ik mag helpen als trainer, teamcoach en coach.

Stralend jezelf zijn
Ik ben dankbaar dat ik mijn kennis en ervaring mag doorgeven aan mijn klanten. Of je nu trainer bent of niet, persoonlijke ontwikkeling is voor elk mens nodig om te doen waarvoor jij geroepen bent. Met focus, plezier en energie. Want dit is precies waar ik voor sta: stralend jezelf zijn als trainer, als mens. Zodat je met plezier en vanuit zelfvertrouwen je talenten inzet en zo van betekenis bent voor anderen. Dat gun ik jou ook!

Nieuwsgierig?
Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor teamcoaching, communicatietraining, wandelcoaching in het bos, train-de-trainer of zomaar een waardevol en inspirerend gesprek? Ik sta voor vrolijkheid en diepgang. Je begrijpt dat je beide krijgt als met mij aan de slag gaat 😉. Neem gerust contact met me op. Ik ben nieuwsgierig naar jou 😊.

 

Ontdek wat jij
nodig hebt om zelfverzekerd te trainen.

Ontvang op onregelmatige basis nieuwe inspiratie
in je mailbox!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches