Ga die workshop geven die je niet aandurft - Totus Training

Ga die workshop geven die je niet aandurft

Ik zit in de pilotworkshop van Paulien. Paulien had nooit gedacht dat ze deze workshop zou geven. Alleen al de gedachte dat een hele groep mensen iets van haar verwacht zorgt voor buikpijn. En toch achtervolgt haar eigenlijk al jaren lang deze vraag: “Joh, geef jij geen workshops?”

Nu komt er een concrete vraag

Ineens krijgt ze een concrete, specifieke vraag van een bedrijf om daar een training te geven. “Dan moet ik het misschien toch maar eens gaan doen om te ervaren of ik het leuk vind om met een groep te werken. En zo niet, dan doe ik het nooit meer en kan ik dit hoofdstuk van twijfelen en nadenken afsluiten.”

“Wat als ik alleen maar open deuren deel?”

Maar zodra ze erover dénkt om dit ook echt te gaan doen: BAM, daar is gelijk de onzekerheid. “Zitten ze wel op mijn training te wachten? Wat als ze vragen stellen waar ik geen antwoord op heb? Wat als ik alleen maar open deuren deel?”

Uitdelen

Onbewust is Paulien op zoek naar een plek waar ze die dingen kan vertellen die je niet zomaar zegt tegen mensen. Want ongevraagde adviezen, daarop zit niemand te wachten. Ze zoekt dus een platform om uit te delen waar ze zó vol van is. Oplossingen die haar zelf enorm helpen in haar werk en wat veel meer mensen moeten weten én DOEN. Ze ziet dat een training geven bij deze opdrachtgever haar dat platform biedt om uit te delen.

Hopelijk gaat het niet door …

Ze gaat aan de slag met het uitwerken van haar workshop. Ze heeft een onderwerp, waar haar partner, vriendin, medecursisten uit de train-de-trainer én ik als haar trainer ook op zitten te wachten. Maar … stiekem blijft ze hopen dat haar opdrachtgever de workshop cancelt.

Toch gaat ze verder!

Ze geeft de pilotworkshop en die wordt unaniem positief beoordeeld. Ook door mij in mijn rol als trainer, en vooral als nieuwsgierige deelnemer. Ja, misschien wel open deuren, maar iets WETEN, is iets anders dan het DOEN en blijven DOEN. Was het nieuw voor mij? Nee, gelukkig niet, want dan zou ik jaren onder een steen gelegen hebben. Had ik er iets aan? Ja, absoluut!!

Dan krijg ik aan het einde van de middag een appje

Het is de middag van dé grote dag. De dag van de workshop bij haar opdrachtgever …

Een veelvoud van 25 mensen is blij 😊

Ik ben blij voor haar én vooral voor haar deelnemers! Die hadden anders een waardevolle workshop gemist. Een workshop waarin deze 25 mensen hebben ontdekt HOE ze de focus kunnen terugpakken in hun werk. Zodat ze doen wat ze willen doen in plaats van dat ze verdwalen door alle afleidingen. En die daarover praten met anderen … Zo! Over impact gesproken 😊!

Wat een winst

Ongelooflijk wat een effect het heeft als je in een training gaat delen met anderen wat voor jou zó eenvoudig is. En vooral als je je deelnemers daarmee laat OEFENEN, zodat ze het gevoel krijgen dat het echt anders kan. Dat ze handvatten hebben en een concreet persoonlijk actieplan. Dus, als je je twijfels en angsten overwint, heb je impact op de levens van anderen. Hoe gaaf is dat?

En jij?

Waar zit jouw twijfel over het geven van een training? Wat vind jij spannend? Wat maakt je onzeker? Zo onzeker dat je niet durft te delen waar je hart vol van is en waarmee je anderen zo ontzettend goed kunt helpen?

Vertel het me! Laat niet langer je angst groter zijn dan je verlangen. Het is zo jammer als jij je mond nog langer dicht houdt. Stuur me een berichtje en ik geef ook jou met liefde een zetje om te gaan delen met groepen. Hoe eerder hoe beter.

Ontdek wat jij
nodig hebt om zelfverzekerd te trainen.

Ontvang op onregelmatige basis nieuwe inspiratie
in je mailbox!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches