Hoe zorg je voor jezelf in deze Corona periode?

Het is zaterdag 1 februari 2020. Lang geleden. Mijn man en ik stappen binnen in het Stedelijk Museum Schiedam. Het is er bomvol. We wringen ons tussen de mensen door die kijken naar een modeshow. Wij komen voor de schilderijen. En voor eentje heel speciaal.

Daar zitten we dan. Samen in een kleine ruimte. Het is stil, doodstil. Grijs, Oranje op Kastanjebruin, No 8, hangt aan de muur. Een schilderij van Rothko waar we een afspraakje mee hebben gemaakt. 5 minuten mogen we samen zijn. Rothko & Ik (nou ja, eigenlijk dus Rothko & Wij).

>>>

Corona & Wij. Een tijd vol emoties. Daar zitten we dan. Onzekerheid, angst, onrust, verrassing, hoop, …vijf minuten met Corona, vijf lange minuten …

Hoe zorg je voor jezelf in deze periode? In het museum hangen bezoekersinstructies: concentreer en ervaar, adem drie keer heel diep in en uit en schakel je hoofd uit, wees in het nu. Instructies die ook helpend zijn bij Corona & Ik. Zorgen voor jezelf, stilstaan bij je emoties en voelen wat jij nodig hebt.

Een paar ideeën om dit concreet te maken:

  1. Kijk naar de natuur die losbarst, wat er ook gebeurt om ons heen. De Schepper is gisteren, vandaag en morgen dezelfde. Dat geeft vertrouwen.
  2. Kijk digitaal naar een schilderij van Rothko of luister naar muziek. Laat je raken. Dit kan zomaar ook jouw emoties aanboren, waardoor je ze onder ogen kunt zien, gaat voelen en ontdekken wat die emotie jou wil zeggen.
  3. Doe dingen waar je blij van wordt. Pak je muziekinstrument weer op (is ook wel een idee voor mezelf ;-)) of een hobby.
  4. Praat met andere mensen. Het is fijn om herkenning te vinden en elkaar te helpen.
  5. Voer een online gesprek met mij als coach. Je verhaal delen en ontdekken dat je emoties logisch zijn. Neem gerust contact met me op.

Zo zijn er nog veel meer manieren te bedenken om het zorgen voor jezelf concreet te maken. Deel hieronder in het reactieveld jouw eigen favoriete manier. Zo helpen we elkaar.

Dus eerst zelfzorg. Daarna kun je er weer zijn voor de ander.

>>> 

Vijf lange minuten in een kleine ruimte in het museum en tegelijk vijf hele korte minuten. Voor we het weten staan we weer buiten. Met een gevoel van rust, verrassing, verbijstering, hoop, …

>>>

Heb je behoefte aan een luisterend oor, bemoedigende woorden of een digitale schouder? Dat is echt niet gek, in verwarrende en onzekere tijden. En als coach is dát juist wat ik doe. Ik help je om inzicht in jezelf te krijgen. Inzicht in gedrag en emoties van jezelf en anderen. Dat geeft jou helderheid en focus, waardoor je verbinding voelt met jezelf en weet hoe je structuur en rust kunt ervaren. Je bent welkom. Laat een berichtje achter op mijn contactpagina en ik reageer zo snel mogelijk.

Bouw boeiende online trainingen
vol interactie en verbinding met je deelnemers.

Ontvang op onregelmatige basis nieuwe inspiratie
in je mailbox!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *