Op zoek naar dé tip om tot rust te komen

Soms lees je een boek waarvan je beseft ‘hier staat zoveel wijsheid in, waar ik mee verder wil’. Herken je dat? Ik had het boek ‘rust in uitvoering’ in 1 ruk uitgelezen en voelde dat ik het nog eens moest lezen en verwerken om het echt te pakken en te laten werken voor me.

Het verhaal is nog niet af…

Het helpt mij dan om er een blog over te schrijven. Dat heb ik vorige maand gedaan, lees maar, en daarin vertelt wat het met mij deed. Maar het verhaal is nog niet af…

Ik heb veel boeken gelezen over rust. Ben al jaren met dit thema bezig. Eerst vooral als gedragsverandering, boven de waterspiegel. Er zijn veel tips en handvatten te vinden, te leren en te beoefenen op dit gebied.

Op zoek naar dé tip

Ik merkte echter in de loop der tijd bij mezelf dat er iets diepers onder zat. Op de een of andere manier bleef ik zoeken naar dé tip. De handvatten hielpen altijd wel weer voor een poosje, maar het resultaat was niet blijvend.

Wat is dan de oplossing? Die is niet simpel te vatten in een tip, heb ik ontdekt. Het begint met jezelf vragen te stellen.
Wat doe ik precies?
Wat denk ik?
Wat zeg ik tegen mezelf?
Hoe voel ik me diep van binnen?
Waar verlang ik naar?
Wat heb ik vooral nodig om me beter te voelen?

Dieper insteken

Voor mijzelf is het resultaat van dieper insteken dat ik veel minder vaak het gevoel heb dat ik me moet bewijzen en moet presteren en moet… Zoals ik schreef in mijn vorige blog ‘rust in uitvoering’ zijn werk en rust en partners geworden. Rust is niet iets wat los staat van werken. Nee, het gaat om bewuste rust tijdens het werk en werkinspiratie tijdens rust. Het is een manier van leven, met vallen en opstaan.

Zo schreef ik pas ’s morgens vroeg het volgende: “Vandaag een dag bij mijn opdrachtgever. Veel afspraken. Ik wil rust uitstralen en rust voelen. Ik heb dan tijd voor mijn onderzoek en kan ook aandacht geven aan de mensen om mij heen. Soms lummelen, dat is rust, en dan komen vaak ideeën waardoor ik verder kan. Ik heb zin in deze dag! “

Tips helpen om in beweging te komen, maar…

Als workshopcoach heb ik veel tips gedeeld over het geven van zinvolle trainingen. Tips helpen je om in beweging te komen. Maar alleen tips helpen je niet duurzaam verder.

Pas op voor trucjes

Bijvoorbeeld een tip om 3x diep adem te halen voor je je mond open doet, wordt zomaar een trucje als je je diep van binnen onzeker voelt en je afvraagt “wat heb ik nou te vertellen?”

Ga voor echte groei!

Ga juist aan de slag met die onzekerheid en je staat als vanzelf bijvoorbeeld die 3 ademhalingen stil voor je begint.

Bewustwording van gedachten die je belemmeren en je klein houden, zorgt voor persoonlijke groei die duurzaam is. Ik ben benieuwd naar jouw ontdekkingsreis in je binnenwereld!

Wil je dat ik even meeloop, een lampje aan doe, zodat je de volgende bocht ziet en je hoofd niet stoot of…? Neem gerust contact met me op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *