Over Iene

Leuk dat je benieuwd bent geworden naar mij, ik vertel je graag meer over mijzelf.

Ik ben Iene Lammers en ik ben workshopcoach.

Ik help coaches, adviseurs en therapeuten die:

 • Een volgende stap willen zetten met hun bedrijf en veel meer mensen willen helpen met hun expertise. Het geven van workshops is een logische volgende stap, maar ze lopen aan tegen de vragen: “Kan ik dat wel? Wat moet ik dan vertellen? Bied ik wel genoeg waarde?”;
 • Graag workshops geven, maar zich afvragen wat een goede opbouw is en welke werkvormen ze moeten gebruiken;
 • Een overvloed aan ideeën hebben, maar niet weten waar ze moeten beginnen. Ze lopen vast in hun denken, maken geen keuzes en komen daardoor niet in actie.

Ik zorg ervoor dat ze:

 • Persoonlijk en zakelijk groeien en vol vertrouwen voor de groep staan;
 • Weten waar ze hun focus moeten leggen;
 • Doen wat ze het liefste doen en zo meer zelfvertrouwen en plezier uitstralen.

Ik ben ervan overtuigd dat elke presentatie, workshop of training boeiend kan zijn. Mijn drive is om juist dát aan anderen te leren, zodat zij hun publiek weten aan te spreken, ze geraakt worden en in beweging komen en dat ze werkelijk impact en resultaat hebben.

IMG_8396     IMG_8399     IMG_8325

Ik hoor vaak dat ik de spijker op zijn kop sla en de vinger op de zere plek weet te leggen. Door inhoudelijk te coachen en gerichte vragen te stellen, komen mijn deelnemers tot inzicht en worden zich bewust van hun manier van werken, reageren en doen. Deze inzichten zorgen ervoor dat mijn deelnemers keuzes maken en grote stappen zetten, omdat ze zien wat hun valkuilen zijn en daarin begeleid worden.

Het voelt als hand-in-hand lopen.

Ik word blij van mensen die aan de slag willen. Mensen met een drive, met visie voor hun onderneming. Mensen die andere mensen willen helpen vanuit hun hart en niet alleen gaan voor veel geld. Mensen die anderen ‘mooier’ willen maken, die een bijdrage willen leveren in het leven van anderen.

Waar kom ik vandaan?

In 2002 heb ik het besluit genomen om weer te gaan studeren en ben ik gestart met de 4-jarige deeltijdopleiding Personeel & Arbeid. Best een klus met een gezin met 3 kinderen onder de 12 jaar. Mijn drive was echter enorm en mijn man steunde mij volledig.

In deze studie kwam ik mijzelf tegen … Help! Het liefste zat ik stil in een hoekje te studeren. In de klas was ik zeker niet de meest opvallende personage. En toen kwam het moment … iedereen moest een les verzorgen voor de hele klas. Ik wilde dat niet, ik durfde dat niet, had geen idee wat ik moest vertellen en ook niet hoe ik dat moest doen.

Dan sta je ineens voor de keuze om het te doen óf om te stoppen met de opleiding. Dan blijft er dus maar één optie over…DOEN.

Dit moment was voor mij een ijkmoment in mijn leven. De feedback die ik kreeg van de docent was dat ik een geboren docente was. Wauw! Ik dacht dat hij een grapje maakte. Maar hij meende het serieus. En, eerlijk gezegd, vond ik het leuk om te doen. Dat had ik dus nooit verwacht! Wat is de les die ik hieruit heb geleerd? Soms word je ineens voor het blok gezet om iets te doen wat je eigenlijk niet wilt, durft of denkt te kunnen en dan doe je de grootste ontdekkingen. Deze leraar heeft een cruciale rol gespeeld in mijn ontdekkingsreis naar mijn verborgen talent.

Je bent een geboren docente!

Ik ben verder gegaan op dat pad. Verschillende opleidingen gevolgd, vaardigheden geleerd en vooral zelf ook veel trainingen gegeven. Mijn belangrijkste ontdekking? Trainen is een vaardigheid die je kunt leren! Niet alleen ik, maar ook jij kunt dit je eigen maken.

Als HR-adviseur ben ik actief geweest in de ouderenzorg. Het leukste onderdeel van mijn werk vond ik het ontwikkelen en het geven van trainingen. Ervoor zorgen dat nieuw beleid goed uitgevoerd kan worden of dat medewerkers echt communiceren met elkaar, zodat zij betere zorg kunnen leveren. Daarnaast merkte ik dat er vaak meer speelde in teams dan alleen communicatievaardigheden, waardoor ik de opleiding tot teamcoach ben gaan doen.

Mensen verder helpen met mijn trainingen, coaching en mijn kennis, dat geeft mij zoveel voldoening en zoveel energie. Hier moest ik meer mee doen en dat is het moment dat Totus Training is ontstaan.

Trainen is niet alleen anderen iets leren. Het gaat ook niet alleen om trainersvaardigheden, om kunstjes aanleren. Maar echt om dingen te doen die bij jou passen als persoon en bij jouw bedrijf. Wat past als een heerlijke jas? Daar help ik mensen bij. Verbinding met de ander, contact van hart tot hart, de ander triggeren in zijn verlangen en stappen zetten. En daarvoor is het nodig om lef te hebben, zelfvertrouwen en durf, want het is voor velen een stap buiten de comfort zone om met groepen te gaan werken.

Iene naast Totus Training

Als 15-jarig meisje ben ik tegen mijn grote liefde aangelopen, waarmee ik nu alweer ruim 27 jaar gelukkig getrouwd ben. Samen hebben wij 3 prachtige kinderen gekregen, die inmiddels alle drie volwassen zijn.

In mijn vrije tijd kun je mij tegen het lijf lopen in het Kralingse Bos waar ik hardloop of wandel. De groene bomen zorgen voor rust in mijn hoofd en geven mij nieuwe inspiratie.

Verder houd ik van trimzwemmen. Heerlijk, een badmeester op de kant die zegt wat ik moet doen.

Vakliteratuur blijft me boeien. Boeken gericht op het ondernemerschap. Een stapel boeken alleen al geeft me een gevoel van ‘nieuwe kennis’. Heerlijk om toe te passen binnen mijn werk.

Maar ik doe nog meer

 • Vrijwilligerswerk, waarin ik mijn HR-ervaring kan inzetten
 • Ouders die ik train om hun puber te steunen, te stimuleren, te inspireren en te motiveren
 • Train-de-trainer-trajecten met jonge, ambitieuze consultants
 • Coachen van teams en 1-op-1 coaching van teamleden
  Het is mooi mensen anders naar zichzelf te laten kijken en anders naar hun collega’s. Dit zorgt ervoor dat ze hun kwaliteiten inzetten, met energie en plezier samenwerken en de doelen van de organisatie op een gezonde manier worden behaald.

Wil je nog meer van mij weten?

 • Maak een afspraak voor een gratis telefonisch Ontdekkingsgesprek;
 • Schrijf je in voor één van mijn trainingen;
 • Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang gratis het e-book “In 3 stappen zinvolle workshops”
 • Houd mijn website in de gaten voor gastworkshops bij netwerkbijeenkomsten;
 • Volg mij op Social Media: Facebook, Twitter, LinkedIn.

In dit filmpje word ik in de spotlight gezet door Maarten en Vanessa, twee deelnemers aan mijn event. Gerichte vragen zorgen voor een leuk en diepgaand interview. Handige informatie en ook nog een gouden tip voor als je zelf workshops geeft of wilt geven. Kijk je mee?