Sst … sta even stil (of heb je geen tijd?)

Denk je dat het voor jou mogelijk is om ontspannen en vol zelfvertrouwen je werk te doen? En ook om vanuit die houding voor de groep te staan?

Strenge stemmen

Je hoort die strenge stemmen die je toespreken:
‘het moet wel goed zijn’,
‘mijn deelnemers moeten wel tevreden zijn’,
‘ik moet wel genoeg delen’
,
die zorgen er zeker niet voor dat je ontspannen en zelfverzekerd voor de groep staat.

Valt je op dat je van die stemmen altijd van alles moet? Ze geven je geen rust en laten je niet genieten van wat er is, want het moet beter van ze. Wanneer is het goed genoeg van ze??

Tip: ontdek je zachte stem (met oefening)

Die strenge stem die ken je wel, maar ontdek ook je zachte stem. Luister eens naar die andere stem in je, die hele zachte stem, de stem van je verlangen. Wat zegt die stem? Probeer te luisteren. Ssst … adem diep in en uit, doe dat 10x en luister nog eens. Wat zegt die stem van je verlangen? Wat voel je diep van binnen? Iets borrelen in je buik, een vlinder die licht beweegt van binnen of ga je ineens rechtop zitten en kijk je anders naar wat je om je heen ziet? Voel je je hart kloppen? Maak verbinding met dat gevoel. Neem even de tijd. *

Onrust

Ik schrijf dit terwijl ik in mijn eentje bovenop een heuvel sta in Zuid-Limburg. Ik voelde me onrustig en ben gaan wandelen. Voor mijn gevoel sta ik op een kruispunt in mijn onderneming. Ik kan linksaf slaan, rechtsaf, gewoon rechtdoor of omkeren en weer terug. Ik kijk om me heen, het is overal mooi.

Een slingerend pad

Ik loop op een slingerend paadje en geniet van de vergezichten. Het is echt ongelooflijk mooi hier. In de verte hoor ik een kerkklok en de fluit van een stoomtreintje en vooral de vogels om mij heen. Ik zie de veldbloemen, hun prachtige kleuren en hun bladstructuur. Ik kan flink doorlopen en de verten ontdekken, maar ik kies ervoor stil te staan en te kijken, te luisteren, te voelen en te schrijven.

ZIJN

Ik wil graag helderheid welk pad ik moet kiezen binnen mijn onderneming. Dit moment hier in het Limburgse landschap laat me weer zien dat ZIJN voldoende is en dat ik van daaruit gewoon verder mag wandelen, stap voor stap. In verbinding met mijn verlangen en ook in verbinding met mijn klanten en de omgeving.

Verlangen

Mijn verlangen is om mijn klanten te helpen om hun talenten in te zetten. Om samen met hen te ontdekken wat er voor moois zit onder die stemmen die opjagen, van wie ze van alles moeten of die ze klein houden en afremmen. Hoe mooi is het als jij jouw klanten dat moois van jou kunt geven? Dat je je echt verbindt met ze en vanuit je hart verder kunt helpen? Je word daar vast ook ongelooflijk blij van.

Ontspannen en vol zelfvertrouwen

Dat als jij voor de groep staat, je niet meer bezig bent met jezelf en met alles wat jij wilt delen, maar dat je er helemaal bent voor je deelnemers, ontspannen en zelfverzekerd. Prachtig, toch? Daar help ik mijn klanten bij en dat wil ik nog veel meer bekend maken. Niet alleen die helpende structuur, dat draaiboek met inspirerende en creatieve werkvormen. Oók die persoonlijke ontspannenheid, waardoor je vanuit je hart verbinding maakt met je deelnemers.

Hoe dan?

Ik kan je hierbij helpen en doe dat 1-op-1 en in de train-de-trainer. Voor nu voelt het dat de train-de-trainer op 12 & 13 september 2017 de laatste keer is dat ik dat in die vorm doe dit jaar. Het zou gaaf zijn als jij daarbij bent, zodat ook jij jouw deelnemers het beste geeft van jezelf en ze echt in actie komen en stappen gaan zetten. Doe je ook mee?

Verder

Dan vervolg ik nu, na dit moment van ZIJN, ontspannen en vol zelfvertrouwen het slingerende pad in het Limburgse landschap. Ik ben heel benieuwd waar ik uitkom.

Volgende keer geef ik je een routebeschrijving naar de top van de heuvel.

*Dit is 1 van de praktische tips die ik je geef over vol zelfvertrouwen en ontspannen voor de groep staan. Er zijn er nog veel meer te geven. Die houd je nog tegoed van me.

Blogtrilogie

Dit was het laatste deel van de blogtrilogie over de 3 resultaten van het train-de-trainer traject. Dit keer over resultaat 2: vol zelfvertrouwen en ontspannen voor de groep staan.

Resultaat 1: Geraamte van je eigen inspirerende & effectieve workshop.
Resultaat 3: Persoonlijk durven groeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *