Train-de-trainer groepstraject
Bouw een boeiende training

handvatten en structuur voor speelse online en offline trainingen

Vind jij trainen een uitdaging?

Je stelt je training uit. Want in deze tijd kun je niet trainen. En ONLINE trainen lijkt erg ingewikkeld en je denkt dat het niet bij jou past. Want jij bent van de persoonlijke aandacht en kan dat wel online?

Je voelt langzamerhand de noodzaak om de stap te zetten naar online trainen, want je merkt dat je klanten daar behoefte aan hebben.

En tegelijk voelt online trainen behoorlijk spannend, omdat het nog behoorlijk nieuw is voor je.

Je hebt allerlei vragen: Hoe overbrug je de afstand naar je deelnemers? Hoe zorg je voor interactie? Hoe houd je het leuk, want iedereen is immers schermmoe? Hoe geef je persoonlijke aandacht?

Je hebt de neiging om veel te veel te delen in je training, want alles is belangrijk volgens jou. En daardoor overspoel je je deelnemers en gaan ze niet echt aan de slag met wat jij ze leert.

Hoe doe je dat nou? Die kennis die je in je hebt op een luchtige en leuke manier ONLINE overbrengen op een manier die helemaal bij jou past? Je weet het niet.

Je hoofd zit vol ideeën, je blijft in cirkeltjes denken en bent daar helemaal klaar mee. 

Verlang je hiernaar?

- Een praktische structuur die rust, houvast en vrijheid geeft

 • Een structuur die je vervolgens loslaat, om te kunnen spelen en aan te sluiten bij de verlangens van je deelnemers, zónder het leerdoel uit het oog te verliezen

- Vol zelfvertrouwen en ontspannen voor de (online) groep

 • Vertrouwen in jezelf, je weet precies wat je gaat aanbieden en op welke manier 

Echt verbinding met jezelf en met je deelnemers

 • Je bent er helemaal en je voelt je fijn zo samen met je deelnemers

Ik snap het. Ik heb er zelf ook tegen aan gehikt om online te gaan trainen. Ik had van die overtuigingen die niet echt helpend waren, zeg maar. Deze tijd vraagt om experimenteren met nieuwe vormen en dat geeft juist ook veel plezier.

ONLINE is het nieuwe normaal en HYBRIDE trainen is het volgende nieuwe normaal: de combinatie van online en offline.

Ik ben zelf in de online klas gaan zitten om me bij te scholen en heb inmiddels veel online trainingen gegeven en hybride sessies begeleid. Ik heb het al uitgezocht, en dat scheelt jou veel tijd. En dus kan ik jou helpen. 

Wat levert dit Train-de-trainer groepstraject jou op?

 1. Je leert in korte tijd hoe je de basis neerzet van een gestructureerde en boeiende training (online, offline, hybride) waar je deelnemers enthousiast over zijn en waar jij met een tevreden gevoel op terugkijkt

 2. Dit basis raamwerk kun je telkens weer gebruiken, zodat je iedere keer weer eenvoudig stap-voor-stap jouw training bouwt

 3. Kennis van didactische vaardigheden, die je vervolgens ook leert toepassen, zodat je veel ideeën krijgt voor creatieve werkvormen en die gaat inzetten waardoor deelnemers grotere resultaten bereiken en het geleerde echt toepassen

 4. Je leert je kennis doseren, zodat je de deelnemers niet vanuit jouw enthousiasme overvoert. Je leert smakelijke puntjes serveren, waardoor ze ontspannen uit de training komen en zin hebben om verder aan de slag te gaan met wat jij ze hebt geleerd (en ze kijken uit naar je volgende training in de reeks)

 5. Je geniet zelf van de training, voelt je vrijer, en daardoor je deelnemers ook en ondertussen leren ze meer in kortere tijd

 6. Veel praktische tips en ONLINE hulpmiddelen om juist ONLINE verbinding te creëren met je deelnemers, waardoor ze echt meedoen. Je gaat het zelf ervaren tijdens dit traject en ontdekken hoe jij ze kunt toepassen in jouw training

 7. Je training zit goed in elkaar en is klaar om deelnemers te ontvangen ;-). Yoehoe

Praktische handvatten én gelijk zelf aan de slag

=

vrijheid en plezier op het (online) podium

DOE-tip voor jou ;-):

meld je vandaag nog aan!

Hoe gaan we samen aan de slag
in dit train-de-trainer groepstraject?

Spiegel_En_Drempels

Heel persoonlijk en spelenderwijs, zodat je dichtbij jezelf blijft. Ik zorg dat je je opgedane inzichten omzet in ACTIE.

Het is een ONLINE groepstraining. Ik houd van aandacht geven en meedenken, daarom is er slechts plek voor maximaal 6 deelnemers. 

Ook is er een 1-op-1 focusgesprek vooraf, waarin je het doel van jouw training aanscherpt. En een focusgesprek na afloop, zodat jij in actie blijft ook na dit traject.

Het is een groepstraject waarin we samen leren en elkaar helpen.

Voor wie is dit train-de-trainertraject?

ondernemers en inhoudsdeskundigen

 • Je geeft al trainingen of wilt ze binnenkort gaan geven als onderdeel van je werk
 • Het geeft je veel voldoening om een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van anderen
 • Je wilt mensen echt helpen en dat doen op een manier die helemaal bij jou past
 • Je wilt deelnemers die enthousiast worden en zin hebben om aan de slag te gaan
 • Je hebt een hekel aan trucjes en begrijpt dat trucjes je ook niet echt verder brengen 😉
 • Je durft stil te staan bij jezelf als trainer, jij bent tenslotte het instrument dat de ander iets leert

Deelnemers zeggen dit over
het online train-de-trainertraject

"Actiemodus"

Ik kom helemaal in de actiemodus door in de training gelijk aan de slag te gaan met oefeningen. De bruikbare tools en tips kan ik nu gelijk toepassen op mijn eigen ideeën en plannen.

De sfeer is relaxt en heel persoonlijk, ik kan al mijn vragen stellen. Het leuke van de groep is dat we ook elkaar inspireren en adviseren.

Ik heb nu een helder inzicht op wat bij een goede (online) training komt kijken en ik plan binnenkort mijn eerste training. Zin in!

"Lol"

Door deze training ben ik me bewuster geworden van de valkuil: hoe meer je erin propt, hoe minder het blijft hangen’. Mijn eigen training is dus doelgerichter geworden. Fijn voor mijn deelnemers ;-).

En mijn schroom om digitale tools in te zetten is weg, omdat ik tijdens de training zelf heb ervaren hoe het werkt. Ik heb het gelijk toegepast in mijn eigen online trainingen.

Samen met mijn deelnemers heb ik al veel lol gehad van het geleerde, en enthousiaste reacties van hen, ook al zijn het zware onderwerpen. Ik ben zeer tevreden, het is weer leuk als trainer.

"Persoonlijke ontwikkeling"

In september begon ik met een nieuwe opdracht: trainingen geven aan vrouwelijke statushouders. Al gauw merkte ik dat ik, hoewel ik makkelijk voor een groep sta, de nodige vaardigheden mis om een training aan te bieden waar ik ook zelf bij zou willen zitten. Daarom heb ik meegedaan met de train de trainer.

De training heeft mij kennis, vaardigheden en inzicht opgeleverd. Al doende leert men is zeker van toepassing op deze training. En de vragen tussendoor hielpen mij om te realiseren dat ik vooral tijd mag investeren in goede voorbereiding, zodat ik trucjesloos de trainingen mag uitvoeren. Leuk, leerzaam en in mijn geval dus ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Een aanrader!

"Plezier"

Bij het geven van een leuke en succesvolle online training komt meer kijken dan je denkt. Dus ben ik superblij dat ik het online Train de Trainer-traject bij Iene heb gevolgd.

Iene is een echte vakvrouw: met humor, hele goede tips over lesmiddelen en techniek en veel leuke inspiratie. Wat een feestje! Ze laat je zien hoe je een training slim opbouwt, hoe je je cursisten bij de les houdt en hoe je een training ook weer sterk afrondt.

Mijn schrijftrainingen zijn nog beter en leuker geworden, en ik heb meer zelfvertrouwen en nog meer plezier in het geven van mijn schrijftrainingen, zowel online als “live”. Dank dank, Iene!

"Nieuwe energie"

De training heeft me veel nieuwe energie gegeven, mooie inzichten en volop ideeën voor verschillende werkvormen die ik online en offline kan inzetten.

En ook: minder is meer. Minder kennisoverdracht, minder Powerpoint. Meer sprankeling, meer energie en meer plezier bij mezelf en de studenten.

Een nieuwe manier van voorbereiden en lesgeven die me energie oplevert. Inzichten die ik ook meeneem in de lezingen die ik geef als belastingadviseur. Helemaal top!

"Doseren"

Iene heeft me geleerd mijn cursussen op een eenvoudige manier om te zetten naar een online aanbod. En ook kan ik nu beter doseren, ik overvoer mijn cursisten niet met alles wat ze volgens mij moeten weten. Dan komen ze nog eens terug, omdat ze trek hebben in meer.

Iene Lammers

Gecertificeerd professioneel trainer en (team)coach. Meer dan 15 jaar ervaring.

Ik houd van echtheid en leer je geen trucjes. Een trucje komt niet uit jezelf, het is aangeleerd. Ik ga dieper en leer je jezelf als mens mee te nemen voor de groep, echt vanuit je hart. Dit is de verandering van binnen naar buiten. De verandering die ik eerst zelf moest ondergaan.

Het duurde lang voordat ik dit snapte. Studeren en nieuwe vaardigheden leren, helpt voor de korte termijn. Maar het zorgt niet voor zelfvertrouwen en rust. Daarvoor is dieper onderzoek nodig. Ik ben die ontdekkingsreis aangegaan, mét hulp, om hoofd en hart met elkaar te verbinden. Confronterend én helend.

Met die ervaring help ik ondernemers en inhoudsdeskundigen om een prachtige trainer te ZIJN, echt te ZIJN. Een trainer die vervolgens magische dingen DOET met de groep. 

Totus is Latijn voor totaal, allesomvattend. Dat betekent dat ik je niet alleen die praktische trainersvaardigheden leer. Maar vooral dat je gaat voelen en ontdekken hoe jij vrolijk, vol zelfvertrouwen en met een milde vorm van zelfspot kunt staan voor de groep. Hoe leuk is dat voor jou én je deelnemer!

Verbinding met jezelf, zorgt voor verbinding met de ander

Praktisch

  1. DOE-tips en 1-op-1 focusgesprek vooraf
  2. 3 online lessen via Zoom van 13.30 – 15.00 uur op:
   Donderdag 22 juli
   Dinsdag 7 september
   Donderdag 23 september
  3. Maximaal 6 deelnemers
  4. Focusgesprek na afloop
  5. Beschikbaarheid voor vragen via de mail
  6. Investering: € 528,- ex btw

Vertel het me en ik zal het vergeten.

Laat het me zien en ik zal het onthouden.

Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken!

Confucius

Wil jij nieuwe (online) trainersvaardigheden leren
en vanuit vanuit energie en enthousiasme
verbinding krijgen met je deelnemers?
Dan kan ik je helpen.

DOE-tip voor jou ;-):

Meld je vandaag nog aan

Veelgestelde vragen

Zeker. Ik ga je ermee helpen, zodat je het gelijk goed kunt aanpakken. Ik geef je de tools en handvatten waarmee je jouw training gelijk op de rit hebt. 

Ja. Wat je leert in dit traject is online en offline toepasbaar.

Allebei. Het heeft geen zin om jou alleen maar vaardigheden te leren. Dat worden zomaar trucjes als je niet ook met je mindset en je monsters aan de slag gaat.

Ja zeker. Neem contact met me op, dan babbelen we even.