Train-de-trainer groepstraject
Vol zelfvertrouwen voor de (online) groep

Data voor de online lessen in september volgen.
Wil je hier zekersteweten bij zijn, reserveer dan alvast een plekje.
Dan heb je ook nog eens invloed op de data ;-). 

Vind jij (online) trainen een uitdaging?

Voor de groep staan en dan iets vertellen. Je vindt het super spannend, ook al is het niet meer de eerste keer. Je voelt een knoop in je buik en je benen trillen. Al die deelnemers die iets van jou verwachten. Het zorgt voor een onveilig gevoel.

Je blijft in je hoofd zitten waar die akelige monsters zijn met stemmetjes die zorgen voor onzekerheid en twijfel: “Het moet beter. Het is nog niet goed genoeg. Je kunt het eigenlijk nog niet aanbieden aan een groep.” Grrr. Je krijgt er hoofdpijn van.

Je hebt de neiging om veel te veel te delen in je training, want alles is belangrijk volgens jou. En daardoor overspoel je je deelnemers, raak je ze ergens onderweg kwijt en gaan ze niet aan de slag met wat jij ze leert.

Na afloop voel jij niet helemaal tevreden en je deelnemers ook niet. Je kunt er niet precies de vinger op leggen, waardoor dit komt. Want volledig onbewust is je aandacht gericht op wat jij wilt delen in plaats van op wat je deelnemers vragen.

Je stelt je training uit. Want door de lockdown kun je niet trainen. En ONLINE trainen lijkt erg ingewikkeld en je denkt dat het niet bij jou past. Want jij bent van de persoonlijke aandacht en kan dat wel online?

Je voelt je onzeker en zoekt daarom houvast bij je Powerpoint, vanuit de angst dat je je verhaal kwijt raakt.

Hoe doe je dat nou? Die kennis die je in je hebt op een luchtige en leuke manier overbrengen op een manier die helemaal bij jou past? Zonder dat je je deelnemers overspoeld met alles wat jij zo belangrijk vindt? Je weet het niet.

Dit is waar je naar verlangt

- Een praktische structuur die rust, houvast en vrijheid geeft

 • heel paradoxaal … een structuur die je vervolgens loslaat om te kunnen spelen en aan te sluiten bij de verlangens van je deelnemers zónder het leerdoel uit het oog te verliezen

- Vol zelfvertrouwen en ontspannen voor de (online) groep

 • Vertrouwen in jezelf, je weet genoeg om je deelnemers een stap verder te brengen en je voelt je fijn zo samen met je deelnemers

Echt verbinding met jezelf en met je deelnemers

 • Je bent er helemaal en niet alleen je hoofd ;-). Stel je dat eens voor zeg … 😉

Ik snap het. Ik heb zelf ook voor de groep gestaan met klotsende oksels, bibberende benen en een haperende stem die kennis deelt vanuit mijn hoofd. Maar ik heb geleerd hoe ik op een rustige manier echt mezelf kan zijn en heel veel impact kan hebben vanuit mijn hart.

Deze tijd vraagt om experimenteren met nieuwe vormen. ONLINE is het nieuwe normaal. Ik ben daarvoor zelf weer in de online klas gaan zitten om me bij te scholen. Van mijn (online) deelnemers én mezelf mag ik me nu ook een sprankelende online trainer noemen ;-). En dus kan ik jou helpen, juist nu.

Wat levert dit Train-de-trainer groepstraject jou op?

 1. Je leert in 4 weken hoe je de basis neerzet van een gestructureerde en boeiende training waar je deelnemers enthousiast over zijn en waar jij met een tevreden gevoel op terugkijkt

 2. Dit basis raamwerk kun je telkens weer gebruiken, zodat je iedere keer weer eenvoudig stap-voor-stap jouw training bouwt

 3. Kennis van leerfasen en leerstijlen, die je vervolgens ook leert toepassen, zodat je veel meer ideeën krijgt voor creatieve werkvormen en die gaat inzetten waardoor deelnemers grotere resultaten bereiken

 4. Je leert je kennis doseren, zodat je de deelnemers niet vanuit jouw enthousiasme overvoert. Je leert smakelijke puntjes serveren, waardoor ze ontspannen uit de training komen en zin hebben om verder aan de slag te gaan met wat jij ze hebt geleerd (en ze willen ook je volgende training volgen ;-))

 5. Je geniet zelf veel meer van de training, voelt je vrijer, en daardoor je deelnemers ook en ondertussen leren ze meer in kortere tijd

 6. Je voelt zelfvertrouwen en weet wat je tegen die stemmetjes kunt zeggen, zodat ze je niet meer belemmeren bij je training

 7. Tips en diverse praktische ONLINE hulpmiddelen om juist ook ONLINE verbinding te creëren met je deelnemers, waardoor er geen weerstand ontstaat en ze echt meedoen

Praktische handvatten en samen op monsterjacht:

de unieke combi

waardoor jij vrijheid en plezier ervaart op het (online) podium

Hoe gaan we samen aan de slag
in dit train-de-trainer groepstraject?

Spiegel_En_Drempels

Heel persoonlijk en spelenderwijs, zodat je dichtbij jezelf blijft. Ik zorg dat je je opgedane inzichten omzet in ACTIE.

Het is een ONLINE groepstraining. Ik houd van aandacht geven en meedenken, daarom is er slechts plek voor maximaal 6 deelnemers. 

Ook is er een individueel coachgesprek, waarin ik jouw vragen beantwoord en feedback geef, zodat jij in actie blijft ook na dit traject.

Het is een groepstraject waarin we samen leren en elkaar helpen.

Voor wie is dit train-de-trainertraject?

ondernemers en inhoudsdeskundigen

 • Je geeft al trainingen of wilt ze binnenkort gaan geven als onderdeel van je werk
 • Het geeft je veel voldoening om een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van anderen
 • Je wilt mensen echt helpen en dat doen op een manier die helemaal bij jou past
 • Je wilt deelnemers die enthousiast worden en zin hebben om aan de slag te gaan
 • Je hebt een hekel aan trucjes en begrijpt dat trucjes je ook niet echt verder brengen 😉
 • Je durft stil te staan bij jezelf als trainer, jij bent tenslotte het instrument dat de ander iets leert

Klanten zeggen dit over
het online train-de-trainertraject

"Ik ben gelijk geactiveerd. Leuk, en ben benieuwd naar de rest."

"Hele fijne praktische tips waar ik direct mee aan de slag kan."

"Ik heb het gelijk toegepast in mijn eigen online training. Enthousiaste reacties van mijn deelnemers en samen lol gehad, ook al ging het over een zwaar onderwerp."

"Actiemodus"

Ik kom helemaal in de actiemodus door in de training gelijk aan de slag te gaan met oefeningen. De bruikbare tools en tips kan ik nu gelijk toepassen op mijn eigen ideeën en plannen.

De sfeer is relaxt en heel persoonlijk, ik kan al mijn vragen stellen. Het leuke van de groep is dat we ook elkaar inspireren en adviseren.

Ik heb nu een helder inzicht op wat bij een goede (online) training komt kijken en ik plan binnenkort mijn eerste training. Zin in!

"Lol"

Door deze training ben ik me bewuster geworden van de valkuil: hoe meer je erin propt, hoe minder het blijft hangen’. Mijn eigen training is dus doelgerichter geworden. Fijn voor mijn deelnemers ;-).

En mijn schroom om digitale tools in te zetten is weg, omdat ik tijdens de training zelf heb ervaren hoe het werkt. Ik heb het gelijk toegepast in mijn eigen online trainingen.

Samen met mijn deelnemers heb ik al veel lol gehad van het geleerde, en enthousiaste reacties van hen, ook al zijn het zware onderwerpen. Ik ben zeer tevreden, het is weer leuk als trainer.

"Nieuwe energie"

De training heeft me veel nieuwe energie gegeven, mooie inzichten en volop ideeën voor verschillende werkvormen die ik online en offline kan inzetten.

En ook: minder is meer. Minder kennisoverdracht, minder Powerpoint. Meer sprankeling, meer energie en meer plezier bij mezelf en de studenten.

Een nieuwe manier van voorbereiden en lesgeven die me energie oplevert. Inzichten die ik ook meeneem in de lezingen die ik geef als belastingadviseur. Helemaal top!

Iene Lammers

Gecertificeerd professioneel trainer en (team)coach. Meer dan 15 jaar ervaring.

Ik houd van echtheid en leer je geen trucjes. Een trucje komt niet uit jezelf, het is aangeleerd. Ik ga dieper en leer je jezelf als mens mee te nemen voor de groep, echt vanuit je hart. Dit is de verandering van binnen naar buiten. De verandering die ik eerst zelf moest ondergaan.

Het duurde lang voordat ik dit snapte. Studeren en nieuwe vaardigheden leren, helpt voor de korte termijn. Maar het zorgt niet voor zelfvertrouwen en rust. Daarvoor is dieper onderzoek nodig. Ik ben die ontdekkingsreis aangegaan, mét hulp, om hoofd en hart met elkaar te verbinden. Confronterend én helend.

Met die ervaring help ik ondernemers en inhoudsdeskundigen om een prachtige trainer te ZIJN, echt te ZIJN. Een trainer die vervolgens magische dingen DOET met de groep. 

Totus is Latijn voor totaal, allesomvattend. Dat betekent dat ik je niet alleen die praktische trainersvaardigheden leer. Maar vooral dat je gaat voelen en ontdekken hoe jij vrolijk, vol zelfvertrouwen en met een milde vorm van zelfspot kunt staan voor de groep. Hoe leuk is dat voor jou én je deelnemer!

Verbinding met jezelf, zorgt voor verbinding met de ander

Praktisch

  • 3 online trainingssessies van 1,5 uur via Zoom
  • Data voor september volgen. Wil je hier zekersteweten bij zijn, reserveer dan alvast je plekje. Heb je ook nog eens invloed op de data 😉
  • Maximaal 6 deelnemers
  • Een individueel coachgesprek van 30 minuten
  • Beschikbaarheid voor vragen via de mail
  • Investering: € 347,- ex btw

Vertel het me en ik zal het vergeten.

Laat het me zien en ik zal het onthouden.

Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken!

Confucius

Wil jij nieuwe (online) trainersvaardigheden leren
en vanuit vanuit energie en enthousiasme
verbinding krijgen met je deelnemers?
Dan kan ik je helpen.

DOE-tip voor jou:

Neem via deze knop vandaag nog contact met me op

Via deze knop kom je op mijn contactpagina. Zet in het formulier simpelweg: ‘Ja, ik doe mee’. En ik stuur je een bevestiging van je aanmelding.

Veelgestelde vragen

Zeker. Ik ga je ermee helpen, zodat je het gelijk goed kunt aanpakken. Ik geef je de tools en handvatten waarmee je jouw training gelijk op de rit hebt. 

Ja. Wat je leert in dit traject is online en offline toepasbaar.

Allebei. Het heeft geen zin om jou alleen maar vaardigheden te leren. Dat worden zomaar trucjes als je niet ook met je mindset en je monsters aan de slag gaat.

Ja zeker. Neem contact met me op, dan babbelen we even.