Zelfverzekerd een training geven

Train-de-trainer:

Energiek en vol zelfvertrouwen trainen

Waardevolle trainingen bouwen waar deelnemers op zitten te wachten
Trainen vanuit de krachtige versie van jezelf
Video afspelen

Vind jij trainen ook zo lastig?

Voor een groep staan en dan iets vertellen. Je voelt je super onzeker. Je hebt klamme handen, trillende benen en een knoop in je buik. Je praat zo snel mogelijk, zodat er gelukkig niemand tussendoor ook maar de kans grijpt om een vraag te stellen.

Door de spanning zit je vooral in je hoofd en daar zitten die akelige monsters met stemmetjes die zorgen voor twijfel: ‘Wie zit er nou op jou te wachten? Je kunt het niet. Anderen doen het beter. Stop er maar mee.’ Grrr. Je krijgt er hoofdpijn van.

Toch sta je voor de groep. Het is vanuit de plicht óf ergens het diepe verlangen om jouw doorleefde kennis en gevoel van ‘missie in het leven’ door te geven. Je doet je best en hebt het verhaal zo goed mogelijk voorbereid en wéér loopt het voor geen meter. Je vindt het lastig om dat te accepteren.

Hoe doe je dat nou? Die kennis die je in je hebt op een luchtige en leuke manier overbrengen op een manier die helemaal bij jou past? Je kijkt hoe anderen het doen en probeert het na te doen, maar toch voelt het ergens als een verkeerde jas.

Vervolgens vertoont de groep ook nog eens weerstand.  Ze doen niet wat jij wilt en zitten te geeuwen. Je krijgt de inhoud niet overgebracht, loopt uit de tijd en bent bang dat je niet wordt gezien als expert.

Je gaat nog beter je best doen, wat natuurlijk heel veel energie kost. Je voelt je onmachtig en gefrustreerd. Zo blijf je worstelen met jezelf. Je verzamelt alle moed die je in je hebt, maar verliest steeds weer de regie en daardoor geef je je deelnemers niet waar zij recht op hebben.

En juist nu blokkeer je omdat je niet weet hoe je je training omzet naar een ONLINE training.

Een goede training geven,
is nog niet zo makkelijk

een aantal veel voorkomende valkuilen

Je hebt de neiging teveel te delen. Je bent vol met kennis en wilt mensen zo graag helpen dat je al snel in de valkuil stapt teveel te vertellen. Als je naar je deelnemers kijkt, zie je glazige oogjes. Je bent ze ergens onderweg kwijtgeraakt.

Je hebt last van piekergedachten. Je vraagt je af of je wel voldoende waarde biedt. Dit maakt je onzeker en daardoor gaat de training stroef en vergeet je gemakkelijk dingen. Achteraf baal je daar vreselijk van.

Je doet andere (online) trainers na. Dit lijkt een goede strategie. Maar je raakt hierdoor hopeloos jezelf kwijt. Het kost veel energie en je mist de verbinding met je deelnemers, waardoor zij veel minder leren dan je wilt.

Verlang je hiernaar?

Een praktische structuur die rust geeft

 • Een raamwerk dat je steeds opnieuw kunt gebruiken, zodat je iedere keer weer eenvoudig stap-voor-stap jouw eigen (online) training kunt bouwen.
 • Je training die van A – Z zo goed is opgezet dat je je over het geven geen zorgen meer hoeft te maken.

Vol zelfvertrouwen en ontspannen voor de groep staan

 • Of de groep veel weerstand heeft of weinig, of ze de hele tijd vragen hebben of juist heel stil zijn. Het maakt niet uit. Je weet precies wat je moet doen.
 • Jij hebt de touwtjes in handen en ervaart vrijheid en plezier op het (online) podium.

Echt verbinding en contact met je deelnemers

 • Dat je je deelnemers boeit met waardevolle informatie die hen persoonlijk raakt, zodat ze zich door jou gesteund voelen en hun unieke talenten inzetten.
 • Je geeft duidelijkheid aan de groep en bewegingsvrijheid aan jezelf, zo heb je echt contact met je deelnemers en leren ze optimaal. Trainen is leuk!

Ik snap het. Ik heb zelf ook vele trainingen gegeven met klotsende oksels, maar ik heb geleerd hoe ik op een rustige manier toch mezelf kan zijn en heel veel impact kan hebben.

Weet je, expert zijn én lesgeven zijn twee verschillende dingen. Jij bent de expert op je vakgebied en ik kan je leren lesgeven op een manier die bij jou past waardoor jij impact hebt. Daarom heb ik dit train-de-trainer programma gemaakt.

Deze tijd vraagt om experimenteren met nieuwe vormen. ONLINE is het nieuwe normaal. Ik ben daarvoor zelf weer in de online klas gaan zitten om me bij te scholen. Van mijn (online) deelnemers én mezelf mag ik me nu ook online trainer noemen ;-).

Wat levert dit Train-de-Trainer programma jou op?

 1. Je leert in 6 maanden hoe je een gestructureerde training geeft waar je deelnemers enthousiast over zijn en waar jij met een super tevreden gevoel op terugkijkt

 2. Je leert hoe je de positie inneemt als expert, zodat je vol zelfvertrouwen voor de groep staat

 3. Je leert hoe je gedurende de dag de touwtjes in handen houdt en je deelnemers betrokken bij de lesstof, waardoor er geen weerstand ontstaat

 4. Je deelt je kennis moeiteloos vanuit je hart met zoveel mogelijk mensen en geniet van de impact die je hebt

 5. Je leert een raamwerk dat je telkens weer kunt gebruiken, zodat je iedere keer weer eenvoudig stap-voor-stap jouw training bouwt

 6. Dit raamwerk bied je vrijheid om tijdens de training te improviseren en in te spelen op de wensen van de deelnemers, zodat ze na afloop super enthousiast zijn over de training en jou zelfs aanbevelen bij anderen

 7. Je leert je kennis te doseren, zodat je de deelnemers niet vanuit jouw enthousiasme overvoert en ze daardoor juist met een licht hoofd en ontspannen uit de training komen

 8. Je geniet zelf veel meer van de training en daardoor je deelnemers ook en ondertussen leren ze meer in kortere tijd

 9. Je kan veel effectiever inspelen op wat er speelt in de groep, zodat het rendement van de training groter is

 10. Je voelt het proces van de groep aan en daardoor kun je ze beter helpen met dat (en meer) waarvoor ze gekomen zijn

Kortom: je voelt je rustig, zodat je echt met aandacht je training geeft en veel meer verbinding houdt met de groep en daardoor kun je beter inspelen op wat er in de groep leeft, zodat je deelnemers sneller leren en het rendement van je training groter is.

Boeiend

Je leert een echt boeiende en leerzame training of workshop te bouwen, zodat je deelnemers in actie komen

Energiek

Je leert hoe je ervoor zorgt dat de energie in de groep blijft, zodat je de aandacht vast kunt houden

Interactief

Je leert met welke werkvormen je jouw training interactief maakt, zodat deelnemers optimaal leren

Verbinding

Je leert verbinding te creëren en een sfeer van veiligheid en vertrouwen, zodat je groep het beste uit zichzelf kan halen

Plezier

Je ontdekt hoe je jouw deelnemers laat genieten, én ook jezelf als trainer, zodat leren leuk is en plezier geeft

Hoe gaan we samen aan de slag
in dit train-de-trainertraject?

Spiegel_En_Drempels

Heel persoonlijk en spelenderwijs, zodat je dichtbij jezelf blijft en je eigen stijl van trainen leert kennen en inzetten. Je krijgt 100% mijn aandacht, ik denk met je mee.

Het is een combinatie van training en coaching via Zoom en naar wens in het Kralingsebos in Rotterdam. Je krijgt voorbereidende opdrachten en stappenplannen, zodat je goed voorbereid bent op de sessies en we onze tijd goed benutten.

Je gaat zelf verder aan de slag en stuurt mij je trainingsuitwerking. Door mijn feedback zet je de puntjes op de i. Ik laat je stukjes training geven, waar ik feedback op geef, zodat je er echt een goed gevoel bij krijgt.

Tussendoor hebben we telefonisch contact, zodat je al je vragen kunt stellen en je weer volop in actie komt en blijft. Ik spiegel je en help je afrekenen met monsters in je hoofd, zodat jij je zeker voelt en vol zelfvertrouwen.

SAMEN op monsterjacht

zodat je vrijheid en plezier ervaart op het podium

Wil jij ook vanuit rust boeiende trainingen geven
én afrekenen met monsters die je belemmeren?
Dan kan ik je helpen.

DOE-tip voor jou:

Neem via deze knop vandaag nog contact met op.

Via deze knop kom je op mijn contactpagina. Vraag daar een gesprek aan waarin we bespreken hoe dit traject jouw leven gaat veranderen.

Verbinding met jezelf, zorgt voor verbinding met de ander

Voor wie is dit train-de-trainertraject?

ondernemers en inhoudsdeskundigen

 • Je geeft al trainingen of wilt ze heel binnenkort gaan geven
 • Het geeft je veel voldoening om een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van anderen
 • Je wilt mensen echt helpen en dat doen op een manier die helemaal bij jou past 
 • Je wilt deelnemers die enthousiast worden en zin hebben om aan de slag te gaan 
 • Je hebt een hekel aan trucjes en begrijpt dat trucjes je ook niet echt verder brengen
 • Je bent nieuwsgierig naar wat er diep van binnen in jou leeft aan overtuigingen en denkbeelden
 • Je durft stil te staan bij jezelf als trainer, jij bent tenslotte het instrument dat de ander iets leert

Klanten zeggen dit over
het train-de-trainertraject

"Ik sta met veel plezier voor de groep, zonder trucjes ;-)"

Voor een groep staan, en dan iets vertellen? Dat vond ik doodeng! Pfff, ik zat liever veilig achter mijn bureau. Toch was er ergens het verlangen en een gevoel van ‘missie’ om dit te doen. Want ik wilde meer mensen overtuigen van de enorme ➽ kracht van visueel communiceren.

Gelukkig was daar Iene. Ze helpt me met de (flexibele) opzet van een workshop, maar vooral met het onderzoeken van mijn onzekerheden en blokkerende gedachten. Iene is niet van de trucjes, ze gaat echt de diepte in. En dat is fijn! En confronterend natuurlijk.

Met haar maak ik flinke stappen door steeds te evalueren en te anticiperen. Inmiddels sta ik met veel plezier (en wat gezonde spanning) voor een groep. Dat had ik nooit verwacht… Wil jij ook hulp bij het ontwikkelen van je workshops, en vooral écht de diepte in zodat je groeit als trainer en als mens? Praat gewoon eens met Iene.

"Ik ga doelgericht te werk, met groot leereffect bij mijn deelnemers"

Ik heb de stap gezet van denken naar doen door echt te luisteren naar mijn hart. Daarmee heb ik de 'juf' in mij nieuw leven in geblazen. Ik wist waarom ik het wilde maar nu weet ik ook wat ik wil en hoe ik dat ga doen. Mijn enorme hoeveelheid ideeën omzetten in kleine, behapbare stukken. Daarvoor ga ik schrijven, praten en luisteren. Ook en vooral naar mezelf. Want daar begint het mee.

Iene geeft niet alleen praktische handvatten voor het maken van een waardevolle training maar ze daagt je bovenal uit om je hoofd en hart met elkaar te verbinden. En beiden heb je nodig om vanuit jezelf volledig tot je recht te komen. Alleen dan kun je anderen bieden waar zij recht op hebben.

Voor mij betekent dat, dat ik veel doelgerichter te werk kan gaan in mijn trainingen, waardoor het leereffect van mijn deelnemers enorm wordt vergroot.

"Leerzaam en verrassend. Er zit dynamiek in. Ik voel me geïnspireerd en heb er heel veel energie van gekregen."

"Ik heb nu een structuur waarbij ik volop mijn eigen creativiteit kan gebruiken"

Aan de slag gaan met Iene is meer dan samen op een praktische manier een training ontwikkelen. Ik heb nu een structuur waarop ik elke mogelijke training kan maken. Waarbij ik volop mijn eigen creativiteit kan gebruiken. Daar ben ik zo dankbaar voor.

Daarnaast ben ik met mezelf aan de slag geweest. Ik luister nu naar mijn gevoel en duw het niet meer weg. Dat scheelt me heel veel energie. Zo kan ik inspelen op wat er gebeurt in de groep en op wat zij nodig hebben. Ik beheers de stof en kan het op een goede manier overbrengen. Rust en openheid ontstaat, waardoor ik de groep optimaal laat leren.

Iene ziet wie ik ben en respecteert me, daardoor durf ik meer en geloof ik weer in mezelf. Ze heeft me niet een paar trucjes geleerd, maar me geholpen met de laag eronder. Zo sluiten de praktische handvatten aan bij wie ik ben en ben ik in mijn element. Ik voel weer verbinding met mezelf en dit heeft effect op ALLES in mijn leven. Ik voel nu zoveel rust en ruimte en momenten van blijdschap. Ik ben weer mezelf. Hoe fijn is dat!

"Ik sta vol zelfvertrouwen voor de groep en kan inspelen op wat er gebeurt"

Ik voelde me onzeker voor de groep en durfde daar niet te staan. Kon mijn boodschap niet brengen op een manier die ik wilde. Ik deed mijn best en tóch lukte het niet. Ik liet de groep over me heen lopen. Bakken vol energie kostte het me en ik voelde me gefrustreerd.

Iene gaf me het gevoel dat ik kan veranderen. Ze begrijpt waar ik sta. Ik voel me gezien en gehoord en dat geeft me vertrouwen. Ze legt de verbinding tussen de dingen die me blokkeren om het doel te bereiken. Ze ziet de stapjes die ik al heb gezet en benoemt die, waardoor ik door kan pakken. Zonder haar als gids was het niet gelukt.

Ik heb nu tools om vanuit mijn hart de aandacht te trekken en mijn boodschap over te brengen. Mijn baas zegt: ‘Wat heb jij een ontzettende transformatie ondergaan.” Dat klopt!

Ik sta vol zelfvertrouwen voor de groep en kan inspelen op wat er gebeurt. Ik voel me zeker van mezelf. Of de groep veel weerstand heeft of weinig, of ze de hele tijd vragen hebben of juist heel stil zijn. Het maakt niet uit. Ik weet precies wat ik moet doen!
Daniëlle van Laar
Arbeidsbemiddelaar

Iene Lammers

Gecertificeerd professioneel trainer en (team)coach. Meer dan 15 jaar ervaring.

Ik houd van echtheid en leer je geen trucjes. Een trucje komt niet uit jezelf, het is aangeleerd. Ik ga dieper en leer je jezelf als mens mee te nemen voor de groep, echt vanuit je hart. Dit is de verandering van binnen naar buiten. De verandering die ik eerst zelf moest ondergaan.

Het duurde lang voordat ik dit snapte. Studeren en nieuwe vaardigheden leren, helpt voor de korte termijn. Maar het zorgt niet voor zelfvertrouwen en rust. Daarvoor is dieper onderzoek nodig. Ik ben die ontdekkingsreis aangegaan, mét hulp, om hoofd en hart met elkaar te verbinden. Confronterend én helend.

Met die ervaring help ik ondernemers en inhoudsdeskundigen om een prachtige trainer te ZIJN, echt te ZIJN. Een trainer die vervolgens magische dingen DOET met de groep. 

Totus is Latijn voor totaal, allesomvattend. Dat betekent dat ik je niet alleen die praktische trainersvaardigheden leer. Maar vooral dat je gaat voelen en ontdekken hoe jij vrolijk, vol zelfvertrouwen en met een milde vorm van zelfspot kunt staan voor de groep. Hoe leuk is dat voor jou én je deelnemer!

Vertel het me en ik zal het vergeten.

Laat het me zien en ik zal het onthouden.

Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken!

Confucius

Hiermee gaan we aan de slag

Doseren

Je doseert je kennis en kiest welke taartpunt uit je hele TAART je deelt, zodat je impact hebt en je je deelnemers niet overvoert 

Draaiboek

Je maakt een draaiboek dat je steeds weer kunt gebruiken, zodat je iedere keer weer eenvoudig stap-voor-stap jouw eigen training kunt bouwen

Leerfasen

Je ontdekt de verschillende leerfasen, zodat je een optimaal leerproces kunt vormgeven en deelnemers het zich eigen maken

Werkvormen

Je ontwerpt werkvormen die rekening houden met de verschillende leerfasen, zodat je kunt zorgen voor eindeloze variatie en leerervaringen

Presentatie

Je geeft een presentatie en laat hierin zien en voelen waarom dit onderwerp jouw HART heeft

Talenten

Je talenten zijn het uitgangspunt, zij maken jou tot wie jij bent en helpen je trainingen te geven vanuit je HART

Praktisch

 • 7 maandelijkse sessies van 5 kwartier via Zoom of in het Kralingsebos 🌳
 • Voorbereidende DOE-tips, werkbladen, checklists en stappenplannen
 • Toegang tot de online training “In 3 stappen een waardevolle training”
 • Een vakboek op het gebied van trainen mét studietips 💡
 • 3 telefonische calls tussendoor om in beweging te blijven
 • Feedback op je trainingsontwerpen
 • Beschikbaarheid voor vragen via de mail
 • Investering 2.275,- ex btw

Wil jij ook vanuit rust boeiende trainingen geven
én afrekenen met monsters die je belemmeren?
Dan kan ik je helpen.

DOE-tip voor jou:

Neem via deze knop vandaag nog contact met op.

Via deze knop kom je op mijn contactpagina. Vraag daar een gesprek aan waarin we bespreken hoe dit traject jouw leven gaat veranderen.

Veelgestelde vragen

Nee, ik denk van niet. Ondanks dat een groepstraining heel veel voordelen heeft, ben ik erachter gekomen dat deze training het best 1-op-1 kan worden gegeven. Ik kan jou zo persoonlijker helpen met jouw belemmeringen, monsters of simpelweg jouw specifieke vragen. Het programma is helemaal op maat. Voor jou.

Allebei. Het heeft geen zin om jou alleen maar vaardigheden te leren. Dat worden zomaar trucjes als je niet ook met je mindset aan de slag gaat. In dit programma ontdek je ook wat JIJ nodig hebt om vol zelfvertrouwen voor de groep te staan. Praktische handvatten én aan de slag met jezelf. De unieke combi om zelfverzekerd te trainen.

Zeker. Ik ga je ermee helpen, zodat je het gelijk goed kunt aanpakken. Ik geef je de tools en handvatten waarmee je jouw training gelijk op de rit hebt. En je ontdekt wat specifiek JIJ te bieden hebt als trainer. Wat maakt jou uniek? Dat helpt je om vanuit je hart je deelnemers te raken en niet alleen vanuit de inhoud.

 

Ja, ik kan niet beloven dat je helemaal stressvrij voor de groep staat, maar een beetje gezonde spanning is helemaal geen probleem en daar kan ik je bij helpen.

In dit traject werken we heel nauw samen. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat wij een klik samen hebben. Dus daarom gaan we eerst even gezellig kennismaken.

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches