Leer trainingen te geven vanuit jouw kracht

Individueel
trainings- en coachingstraject

jouw groei staat helemaal centraal

Tijdens dit traject ga je volop praktisch aan de slag. We gaan een tijdje met elkaar op reis. Hierdoor kunnen we, naast de praktische handvatten die we behandelen, ook echt de diepte in gaan. Hierdoor kom jij in contact met jezelf en je verlangen en daardoor kun je nog meer je ‘ik’ laten zien aan je deelnemers. Daardoor ontstaat verbinding met je deelnemers waardoor zij nog meer leren. En jij? Jij groeit als trainer én als mens.

Wat je leert en ontdekt​

Met rust en vertrouwen genoeg delen

Het stemmetje ‘het is niet goed genoeg’ kan je wegwuiven. Je bent persoonlijk gegroeid en hebt LEF ontwikkeld.

Waardevolle informatie geven vanuit je hart

Je ervaart zekerheid van binnen, waardoor je dingen durft uitproberen. Je gaat experimenteren en jezelf stap voor stap verbeteren.

Het geraamte voor je eigen training

Je hebt het geraamte voor je eigen training uitgewerkt. Die structuur geeft je rust, de basis staat en dat geeft je het volste vertrouwen dat je genoeg deelt.

Wat je leert en ontdekt

Boeiend

Je leert een echt boeiende en leerzame training of workshop te bouwen, zodat je deelnemers in actie komen

Energiek

Je leert hoe je ervoor zorgt dat de energie in de groep blijft, zodat je de aandacht vast kunt houden

Interactief

Je leert met welke werkvormen je jouw training interactief maakt, zodat deelnemers optimaal leren

Verbinding

Je leert verbinding te creëren en een sfeer van veiligheid en vertrouwen, zodat je groep het beste uit zichzelf kan halen

Plezier

Je ontdekt hoe je jouw deelnemers laat genieten, én ook jezelf als trainer, zodat leren leuk is en plezier geeft

Ik heb de stap gezet van denken naar doen door echt te luisteren naar mijn hart. Daarmee heb ik de 'juf' in mij nieuw leven in geblazen. Ik wist waarom ik het wilde maar nu weet ik ook wat ik wil en hoe ik dat ga doen. Mijn enorme hoeveelheid ideeën omzetten in kleine, behapbare stukken. Daarvoor ga ik schrijven, praten en luisteren. Ook en vooral naar mezelf. Want daar begint het mee. Iene geeft niet alleen praktische handvatten voor het maken van een waardevolle training maar ze daagt je bovenal uit om je hoofd en hart met elkaar te verbinden. En beiden heb je nodig om vanuit jezelf volledig tot je recht te komen. Alleen dan kun je anderen bieden waar zij recht op hebben. Voor mij betekent dat, dat ik veel doelgerichter te werk kan gaan in mijn trainingen, waardoor het leereffect van mijn deelnemers enorm wordt vergroot.

Een goede training geven,
is nog niet zo makkelijk

een aantal valkuilen

Je bent vol met kennis, wilt mensen daar zo graag mee helpen dat je al snel in de valkuil stapt te veel te willen delen. Als je naar je deelnemers kijkt, zie je glazige oogjes … Je bent ze ergens onderweg kwijtgeraakt, er kan niks meer bij.

Tegelijk vraag je je stiekem af of je wel voldoende waarde biedt. Dit maakt je onzeker en je weet niet goed hoe je verder moet. Je blijft rondjes draaien in je hoofd vol met piekergedachten en komt zo geen stap verder.

Je kijkt de kunst af bij andere trainers, maar ontdekt dat hun manier van trainen jou veel energie kost en helemaal niet bij je past.

Verbinding met jezelf, zorgt voor verbinding met de ander

Iene Lammers

Gecertificeerd professioneel trainer en (team)coach. Meer dan 15 jaar ervaring.

Voor de groep staan, is dat eng? Voor mij wel! Tenminste vroeger. Inmiddels weet ik en heb ik ervaren dat dit een vaardigheid is die je kunt leren.

Daarnaast ben ik echt met mezelf aan de slag gegaan om te ontdekken waar mijn onzekerheid en angst vandaan komt, waardoor ik het kon verwerken en het niet steeds weer getriggerd wordt. Nu durf ik gewoon mezelf te ZIJN en hoef ik me niet meer te bewijzen. Dit geeft enorme rust en daardoor meer verbinding met mijn deelnemers. En vooral veel plezier!

Ook jij kunt leren zinvolle trainingen en workshops te geven door jezelf te zijn en juist dán je deelnemers te raken. Ik help je daar graag bij.

 

De onderdelen

Kiezen

Je doseert je kennis en kiest welke taartpunt uit je hele TAART je deelt, zodat je impact hebt en je je deelnemers niet overvoert 

Draaiboek

Je maakt een draaiboek dat je steeds weer kunt gebruiken, zodat je iedere keer weer eenvoudig stap-voor-stap jouw eigen training kunt bouwen

Leerfasen

Je ontdekt de verschillende leerfasen, zodat je een optimaal leerproces kunt vormgeven en deelnemers het zich eigen maken

Werkvormen

Je ontwerpt werkvormen die rekening houden met de verschillende leerfasen, zodat je kunt zorgen voor eindeloze variatie en leerervaringen

Presentatie

Je geeft een presentatie en laat hierin zien en voelen waarom dit onderwerp jouw HART heeft

Talenten

Je talenten zijn het uitgangspunt, zij maken jou tot wie jij bent en helpen je trainingen te geven vanuit je HART

Vertel het me en ik zal het vergeten.

Laat het me zien en ik zal het onthouden.

Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken!

Confucius

Voor wie is dit traject?

coaches, adviseurs, deskundigen, experts

 • Je geeft al trainingen of wilt ze heel binnenkort gaan geven
 • Het geeft je veel voldoening om een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van anderen
 • Je wilt mensen echt helpen en dat doen op een manier die helemaal bij jou past 
 • Je wilt deelnemers die enthousiast worden en zin hebben om aan de slag te gaan 
 • Je hebt een hekel aan trucjes en begrijpt dat trucjes je ook niet echt verder brengen
 • Je bent nieuwsgierig naar wat er diep van binnen in jou leeft aan overtuigingen en denkbeelden
 • Je durft stil te staan bij jezelf als trainer, jij bent tenslotte het instrument dat de ander iets leert
In deze train de trainer laat Iene jouw hart spreken: ‘Waar word je écht blij van?’ In een wereld waarin we vooral in ons hoofd zitten, zorgt deze insteek ervoor dat je terugkomt bij jezelf en keuzes maakt die bij jou passen.
Iene vind ik een topmens. Haar positiviteit stopt ze in alles wat ze doet en het zorgt er ook voor dat je verder denkt en stappen durft te zetten.
Iene Lammers kwam via LinkedIn op mijn pad. Daarna heb ik een paar webinars van haar gevolgd. Ik werd nieuwsgierig: wat kon zij als workshopexpert mij nog meer leren over inspirerende kennisoverdracht? Want dat ik als tekstschrijver en schrijfcoach die richting op wilde, stond vast. Ideeën had ik genoeg. Maar hoe ging ik het allemaal uitwerken? Door Iene’s webinars en een persoonlijk gesprek ben ik ervan overtuigd geraakt dat ik verder zou komen met haar als coach. Daarom heb ik me ingeschreven voor het traject. Door te sparren met Iene, door te reflecteren en telkens te zoeken naar verbetering, ben ik gegroeid als schrijfcoach. Door te experimenteren heb ik me in mijn coaching stap voor stap verbeterd. Het was daarnaast ook nog eens erg gezellig aan Iene’s keukentafel! Het resultaat van het traject is dat ik nog meer durf en lef heb ontwikkeld en zeker ben van mijn talent. Iene zorgde voor een versnelling in mijn persoonlijke groei door me steeds een spiegel voor te houden. Telkens wees zij me op wat er nog meer mogelijk is. Dingen die je in je eentje niet zo gauw ziet. Of waar je alleen langer over doet om het te bereiken dan samen met een coach. Ik kan het intensieve traject van Iene van harte aanbevelen aan zelfstandig professionals die in het diepe willen springen. Zij zorgt voor ‘zwembandjes’, zodat je van kennis in je hoofd naar workshops vanuit je hart gaat! !

Wat je ontvangt

 1. 1-op-1 persoonlijke aandacht

 2. DOE-tips zodat je volop in actie komt en blijft

 3. 3x keer een trainings- en coachingssessie van 2,5 uur aan mijn keukentafel in Rotterdam, met spiegel 🙂

 4. Na elke sessie een afspraak per telefoon of skype om vervolg stappen te zetten

 5. Tussentijds kun je vragen stellen per mail

 6. Schriftelijke feedback op een door jou uitgewerkte training

 7. Maatwerkprogramma, zodat jij zoveel mogelijk profijt hebt van dit traject

Wil je alvast aan de slag?

Start met deze praktische tips!

In 3 stappen zinvolle workshops

 • Stap voor stap jouw zinvolle workshop
 • Handige aanwijzingen, tips, opdrachten en voorbeelden
 • Na deze 3 stappen is je workshop klaar

Veelgestelde vragen

Trainingen ontwikkelen en geven kun je zowel leren in een groep als individueel. Dit programma is specifiek op maat gemaakt voor jou. Gedurende een periode gaan we samen op reis. In die tijd geef je zelf trainingen en die evalueren we samen. Hierna kun je verder gaan experimenteren met het geleerde. Heb je nog geen training gepland staan, dan kijken we hoe je toch vlieguren kunt maken. Ook is er veel ruimte voor de ontwikkeling van jezelf als trainer. Jij staat centraal.

Super dat je al vaak voor de groep staat. Als trainer is het goed om jezelf te blijven ontwikkelen, ook op basis van feedback van je deelnemers. Je krijgt feedback, de ene keer lovende, de andere keer heb je blijkbaar niet over kunnen brengen wat je wilde. Je ontdekt dat het lastig is om jezelf te verbeteren en je weet ook niet precies wat je dan moet verbeteren. Dan is het wellicht een idee om iemand te vragen je daarbij te helpen en samen te kijken naar de opbouw van je training, naar je houding voor de groep en naar manieren om deelnemers te enthousiasmeren.

Dat kan alleen jijzelf bepalen :-). Een paar gedachten … Een coach kan zorgen voor een versnelling in je persoonlijke groei door je steeds een spiegel voor te houden. Telkens je er op te wijzen wat nog meer mogelijk is. Dingen die je in je eentje niet zo gauw ziet. Of waar je alleen langer over doet om het te bereiken dan samen met een coach.

Ga lekker trainen en geniet ervan! Enthousiasme is goed. Evalueer na afloop en misschien ontdek je verbeterpunten. Ga dan onderzoeken op welke manier je daarbij geholpen wilt worden (via een boek, een training, een gesprek, …) en experimenteer de volgende keer met het geleerde.