Training bouwen? Blijf op de hoofdwegen, het stormt! - Totus Training

Training bouwen? Blijf op de hoofdwegen, het stormt!

Storm Eunice maakt het spannend

Spannend om net na storm Eunice met mijn hardloopgroep tussen al die gevallen bomen door te rennen en erover heen te springen. Losse takken die vlak achter ons op de grond vallen. Net op tijd springen we weg. Het is een soort obstacle run. Cool! Wij laten ons niet tegenhouden door natuurgeweld.

We mogen het bos niet in

De gemeente waarschuwt iedereen om niet het Kralingse Bos in te gaan. De toegangswegen naar het bos zijn eigenlijk afgesloten. Eunice heeft het te gevaarlijk gemaakt om het bos in te gaan. Daar hebben wij geen boodschap aan. Er moet toch gesport worden?

Intussen bouw jij aan je nieuwe training…

Terwijl de wind giert en ik hardloop, ben jij bezig met het ontwikkelen van je training. Nee, geen hardlooptraining :-). Je wilt jouw vakkennis en je ervaring delen. Je klanten helpen met dat wat voor jou zo simpel is. Want jij hebt veel te bieden om het leven van anderen gemakkelijker, praktischer en lichter te maken. Tenminste, dat zeggen anderen… op dit moment voel je dat even niet zo.

… en het stormt in je hoofd

En toch wil je verder met die training. Je pakt er nog maar eens een boek bij. Hummm, ja, dit model is ook wel heel handig en helpend. Je scrolt een poos op Google voor ideeën en verliest jezelf in steeds weer meer YouTube filmpjes. Je loopt vast. Want wat is nu precies interessant om te delen? Wat moet er zeker in komen? Het is te veel!

Je hebt inmiddels een hele lijst met thema’s, ideeën, helpende modellen, suggesties van Google en een stormachtig hoofd. Help! Dit wordt op deze manier een halfjaartraject. En dat is niet de bedoeling.

Pjiew
Adem even diep in en weer rustig uit. Zo, pjiew! Pak nu pen en papier, want ik heb een oefening voor je om de storm te laten bedaren.

De storm tot bedaren brengen

Schrijf op:

MIJN NIEUWE TRAINING
Onderstreep dat.
Zet er een uitroepteken achter!
MIJN NIEUWE TRAINING!

Schrijf vervolgens op:

1)     Wat vind jij het leukste om over te vertellen? Wat wil je dolgraag delen? Wat moeten veel meer mensen weten en kunnen? Schrijf daar een paar regels over.
Nee, geen boek.
Maximaal 10 regels.

2)     Wat zijn jouw 3 beste tips over dit onderwerp? Schrijf ze op.

3)     Wat kunnen jouw deelnemers na afloop van je training?

Je bent weer op de hoofdweg beland

Voel je dat de wind in je hoofd afneemt? Weg zijn alle zijpaden. Je bent op een hoofdweg gekomen en weet wat je moet delen om waardevol te zijn. Gaaf!

We bleven op de hoofdweg                                 

Natuurlijk zijn we met mijn hardloopgroep niet echt het bos in gegaan. Veel te gevaarlijk. We zijn op de hoofdwegen gebleven die rond het bos lopen. Eigenlijk ook heel erg leuk. Weer eens een nieuwe invalshoek voor de hardlooptraining. Ik houd daarvan. En het belangrijkste, we zijn veilig thuisgekomen!

Toen ik gisteren in het bos was, zag ik met eigen ogen hoe gevaarlijk het daar was. Dit is dus een zelfgemaakte foto! Ik werd er emotioneel van en kreeg tranen in mijn ogen. Dit is precies het pad waar we normaal lopen met mijn groep … 

Ga niet meer het bos in als je een training bouwt

Ja, wat is nu de link met het maken van jouw training? Blijf op die hoofdwegen. Het is te gevaarlijk om figuurlijk het bos in te gaan. Het bos van alles wat je weet, alles wat in je boekenkast staat, alles wat je ziet op social media. Je verdwaalt en de kans dat je stopt met het maken van je training is levensgroot.

Zo blijf je veilig!

Blijf op de hoofdwegen of pak een andere route. Ik ga nu eerst met vakantie (in eigen huis). Daarna heb ik iets gaafs voor je om jouw storm te bedaren. Een ROUTE die je helpt om rust te ervaren, als je een training aan het bouwen bent. Tot dan!

PS Wil je die ROUTE niet missen? Schrijf je dan hier rechts of hieronder gelijk in om mijn inspiratie te ontvangen in je mailbox.

Ontdek wat jij
nodig hebt om zelfverzekerd te trainen.

Ontvang op onregelmatige basis nieuwe inspiratie
in je mailbox!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches