Waarom tools en tips niet helpen om goede trainingen te geven

Als je een hoop kennis hebt en daar training in wilt geven, is het logisch dat je op zoek gaat naar tools en tips. Logisch, maar niet handig. Want tools helpen niet om goede trainingen te geven.

Ik heb heel wat tools gedeeld

Natuurlijk heb ik het gedaan. Tools delen. Handvatten geven. Checklists aanbieden.

Een vitaliteitscoach helpen om haar kennis te stoppen in een goede training, met mijn kennis van structuur, doelen stellen en keuzes maken: de tools waarmee je een training in elkaar zet.

Samen met een HR-consultant een programma maken met, ja, structuur en vooral doseren als trainingstools, zodat ze haar opdrachtgever tevreden kon stellen. Leuk om te doen en toch…

De coach heeft uiteindelijk nooit haar training gegeven. En voor de HR-consultant is het een eenmalig avontuur geworden.

Het bleken loze pleisters

Ik doe het niet voor een prachtige training die op de plank ligt te verstoffen. Of een waardevol programma dat eenmalig de kast uit komt. Ik wil dat mijn klant impact heeft met zijn training. Impact maakt met haar programma. Zichtbaar is. Waardoor er iets verandert in het leven van hun deelnemers.

Alleen tips en tools zijn pleisters. Pleisters die na een douchebeurt niet meer plakken en dus zinloos zijn.

Nog steeds help ik je aan tools

Ik ben trainer. Je krijgt van mij wat je van een trainer mag verwachten: de middelen en inzichten om jouw trainingen goed op te bouwen. Om trainingen te maken die aansprekend zijn en goed gestructureerd, waardoor deelnemers de draad kunnen vasthouden. Allemaal heel belangrijk.

Maar óók aan vertrouwen en uitstraling

Want, zolang je niet óók werkt aan vertrouwen, werken al die tips, tools, checklisten, structuren en werkboeken niet.

Ik ben naast trainer ook coach. Gecertificeerd coach. Een coach is degene die aan de slag gaat met de persoon die zich de tools eigen heeft gemaakt. Aan de slag gaat met vertrouwen, met zelfvertrouwen, met uitstraling.

Want als jij het kenniskanon bent dat een training geeft, dan staat of valt de impact die jouw training voor je deelnemers heeft met jóu. Zit jij goed in je vel, ben je zelfverzekerd en weet je hoe je dat kunt overbrengen, dan geef je een totaal andere training dan wanneer je je staat af te vragen of je het wel waard bent dat je deelnemers naar jou zitten te luisteren…

De tools zijn in beide situaties exact hetzelfde, maar de persoon die ze gebruikt niet. En in al die jaren dat ik nu les geef in het maken van trainingen, heb ik geleerd dat die tools alleen effect sorteren als ik ook coaching geef in het géven van trainingen.

De combinatie maakt het verschil

Die combi. Training én coaching. Tools én vertrouwen. Daarmee sta je pas echt goed voor de groep en draag je je kennis over. Dan haal je alles uit je inhoudelijke en trainersvaardigheden.

Val niet door de mand

Wil jij niet door de mand vallen als expert? Niet het gevoel hebben dat je te weinig geeft of tekortschiet richting je deelnemers?

Worstel jij met uitstelgedrag, perfectionisme (oftewel eindeloos schaven en finetunen) en met teveel willen geven?

Stop met die pleisters

Stop met het plakken van pleisters. Stop met tips lezen en alleen maar nieuwe tools leren. Het helpt je niet van je echte pijn af, van de onzekerheid die je voelt als je je deelnemers door die prachtige training heen loodst.

Daar is iets anders voor nodig. Enne, je hoeft daarvoor niet met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht te worden voor een spoedeisende operatie; je hoeft ook niet iemand anders te worden. Het is eerder fysiotherapie voor stijve gedachtespieren en vastzittende emotieknopen.

Ik pak het graag grondig aan

Dat dan weer wel. Het moet wél serieuze fysiotherapie zijn; alleen een beetje masseren helpt niet echt. Toch? Bij die grondigheid mag je rekenen op een dosis humor en vrolijkheid 🙂. Dat geeft lucht.

Op deze manier heb je impact

Het resultaat van werken met mij? Van training – de tools die ik je aanreik om een goede training op te bouwen – én coaching – alles wat we samen kunnen doen aan de manier waarop jij met die gereedschappen voor de groep staat?

Als je HR-consultant bent, maak je trainingen waar jij blij van wordt en volledig achter staat. Je doet het niet alleen maar om je opdrachtgever tevreden te stellen. Werk je als coach, dan geef je trainingen op een manier die echt bij jou past. Welke rol je in jouw organisatie ook hebt, na een traject bij mij durf je jezelf te laten zien en daardoor raak je je deelnemers. Dat maakt dat zij zich verbonden voelen en doen wat jij ze leert. Je hebt dus impact.

Toch op zoek naar pleisters?

Dan moet je niet bij mij zijn.

Durf jij dingen grondig aan te pakken?

Tuurlijk durf je dat, want dat is toch ook wat jij met jouw klanten doet 😉? Tackel dan gelijk valkuil nummer 1 bij het maken van goede trainingen, waardoor je niet meer door de mand valt als expert. Dat doe je in mijn praktische online les op donderdag 24 november van 10.00 – 11.30 uur. Ben jij er ook bij? Leuk 🙂.

Ontdek wat jij
nodig hebt om zelfverzekerd te trainen.

Ontvang op onregelmatige basis nieuwe inspiratie
in je mailbox!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches