Wat een blauw pak, een snelle auto en flitsende verhalen met jou als trainer te maken hebben

Vroeger dacht ik dat ondernemers vooral mannen zijn in blauwe pakken, met snelle auto’s en flitsende verhalen. Als ik dit mezelf was blijven vertellen, dan zou mijn bedrijf niet 10 jaar bestaan.

Belemmerende gedachtes

Zo dacht jij de laatste maanden misschien: “Dat live online trainen is niks voor mij. Dus nu kan ik geen goede coach en trainer zijn. Dit is het einde van mijn bedrijf. Wat moet ik nu?”

Het zijn niet echt helpende gedachten. Dat weet je zelf ook wel. En tegelijk schaam je je er ook nog eens voor. “Wat ben ik nou voor een ondernemer? Die kan niet eens omdenken!” De gedachten blijven lekker rondjes draaien in je hoofd. Je komt niet verder.

Sta eens even stil en luister goed

Hé, sta eens even stil en luister goed. Wat wordt er nog meer gezegd, diep van binnen? Sst .. kun je het horen?

Nog meer gedachtes

Is er misschien een hele zachte stem die zegt: “Hallo, hoor je mij? Ik wil best wat nieuws proberen. Ik vind het wel spannend, maar iemand kan me vast wel even voordoen hoe het moet.”

Of een stem die fluistert: “Je bent een super goede trainer. Lees maar wat je klanten allemaal zeggen over je.”

Luister en schrijf ze op

Pak even een papier en een pen erbij. Schrijf die gedachten eens op, die stemmen die je hoort. Die luide en ook die hele zachte. Wat willen ze je vertellen? Wat is hun zorg? Waar zijn ze bang voor? Wat is de behoefte die eronder zit? Luister goed! Laat ze allemaal aan het woord.

Een ander verhaal

Als je dat doet, zie je ook de optie van een ander verhaal. “Dat live online trainen is niks voor mij”, is een stem. En deze ook: “Ik houd van uitdagingen en nieuwe dingen leren.” Je denken bepaalt wat je doet. Dus, wat ga jij jezelf vertellen?

Wat wil jij?

“Ik wil door met mijn bedrijf”, dat is vast een belangrijke behoefte. Je wilt je klanten helpen vanuit je hart. Juist ook in een online tijd.

Dat is ook precies wat ik wil en waar ik blij van word. Daarom leer ik mijn klanten nieuwe online vaardigheden, zodat ze ook online hun talenten inzetten en door gaan met hun prachtige en waardevolle werk waarmee ze van betekenis zijn voor hun klanten.

Je denken bepaalt wat je doet

Ik ben inmiddels de online train-de-online trainercoach en leer mijn klanten op een hele praktische manier om live online echte verbinding en interactie te hebben met hun deelnemers.

Een super belangrijke voorwaarde waardoor de groep zoveel mogelijk leert en gaat toepassen in hun dagelijkse werkleven. En dat is toch wat je wilt als trainer? En dat niet alleen online, maar ook als je straks weer gewoon live voor de groep staat.

Luister jij naar de stem die houdt van uitdaging en nieuwe dingen leren? Je denken bepaalt wat je doet. Zullen we een keertje sparren hoe dat werkt voor jou? Je bent van harte welkom voor een inspiratiegesprek.

Nog niet getransformeerd tot man

Mijn bedrijf bestaat 10 jaar. Ik ben nog niet getransformeerd tot man ;-). Een snelle auto is in deze online tijd totaal niet nodig. En flitsende verhalen vertellen? Dat is wat ik vooral mijn klanten leer: Hoe start je een training flitsend, hoe sluit je die flitsend af en hoe deel je jouw kennis supersuperflitsend, zonder dat blauwe pak natuurlijk.

 

Bouw boeiende online trainingen
vol interactie en verbinding met je deelnemers.

Ontvang op onregelmatige basis nieuwe inspiratie
in je mailbox!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *