weggevers/boeiende trainingen geven - Totus Training
mockup 2 - kopie

Als je aan de slag gaat
met dit werkboek leer je
in 5 stappen:

Ontdek hoe je vol zelfvertrouwen

een boeiende training geeft

Herken je dit? Je vindt het spannend om een training te geven. “Heb ik wel genoeg te vertellen? Wie zit er op mij te wachten? Wat voegt mijn bijdrage toe?” Stemmetjes die ervoor zorgen dat je blijft nadenken en uitstellen.

Je wilt graag met iets waardevols komen. Iets waar de ander echt iets aan heeft. Je wilt impact hebben. “Maar is het wel zo bijzonder wat ik te delen heb?”. Uhm…, hallo stemmetje, ik luister even niet naar jou!

Je kunt er dus voor kiezen niet te luisteren, echt waar 😉, een andere bril op te zetten en besluiten buiten je comfort-zone te kijken. Dan begint ongetwijfeld je adem weer te stromen, voel je vlinders in je buik en ideeën borrelen omhoog.

Hoe zou het zijn als je gelooft dat jij iets heel waardevols te brengen hebt? Iets waar mensen écht op zitten te wachten? Te stoppen met aarzelen en in actie te komen? Zelfs ZIN te krijgen in je training? Cool toch!

Dit en meer leer je:

Volhouden als het moeilijk gaat

Je voelt je diepe verlangen voor je bedrijf en je vangt het in woord en beeld

Aangenomen door
jezelf

Je gaat solliciteren bij jezelf, en natuurlijk word je aangenomen 😉

Je super-power inzetten

Je hebt je superpower weer op je netvlies en zet die in bij alles wat je doet

Je stemmetjes zwijgen

Je leert doseren waardoor je deelnemers genieten en de stemmetjes zwijgen

"Zorg ervoor dat je weet wie je bent, waar jij voor staat en wat je waard bent."

 

Zelfverzekerd een boeiende training geven,

kun je pas als je ook met die belemmerende stemmetjes aan de slag gaat

#1 Die stemmetjes willen je veiligheid geven

De stemmetjes willen je veilig houden in je comfortzone. Ze zijn dus eigenlijk een goed teken! Want iets in jou wil groeien, leren en nieuwe dingen doen. Je wilt jezelf ontwikkelen en hebt behoefte aan uitdaging. De comfortzone is wel fijn, maar op den duur best wel heel saai. De stopborden kunnen lekker weg :-).

#2 Verandering van gedachten is nodig om te groeien

Verandering van gedachten is nodig om te zeggen: JA, ik heb veel te bieden. Ja, ik kan van ontzettende waarde zijn voor mijn deelnemers. JA, ik geef trainingen. Ik heb genoeg te vertellen, kom maar op deelnemers! 

#3 Alleen tips en trucjes helpen je niet écht

Ja, trucjes zijn best handig, maar alleen voor de korte termijn. Ze komen niet van binnenuit en zorgen niet voor echtheid. Helaas, was het maar zo simpel. Er is dus echt meer nodig, dan alleen tips en trucjes, om zonder angst te trainen vanuit jezelf. Met dit werkboek ga je stappen zetten in je zelfvertrouwen. Van binnen naar buiten. Let’s go!

Dit zegt een ander over het werkboek:

 

"Het laatste zetje"

Ik ben al zo lang aan het nadenken, aarzelen, schrijven en veranderen. Ik word naar van mezelf, want de stemmetjes in mijn hoofd spreken luid en duidelijk!

Vanochtend heb ik je werkboek doorgewerkt en alles viel op zijn plek. Het was niet nieuw, maar de combinatie van achter elkaar lezen, zelf schrijven, jouw persoonlijke voorbeelden daarbij en het inzicht dat dat bood vond ik erg inspirerend en verhelderend!

Ik realiseer me dat jij dezelfde gevoelens had als ik nu. Dat geeft mij moed. Ik houd van echt en dat vind ik bij jou. Je moedigt aan en denkt mee en dat is de aanpak die bij mij werkt. Dank je wel!

Je fijne werkboek gaf mij het laatste zetje om met zelfvertrouwen een training te gaan geven.

Iene Lammers

Gecertificeerd trainer, coach en teamcoach. Bijna 20 jaar ervaring.

Ik leer ondernemers die trainingen geven en bang zijn om door de mand te vallen, als iemand die niet bijzonder is en weinig toevoegt, zelfverzekerd en boeiend te trainen. En het ook nog leuk te vinden :-).

Ik houd van echtheid en leer je geen trucjes. Een trucje komt niet uit jezelf, het is aangeleerd. Ik ga dieper en leer je jezelf als mens mee te nemen voor de groep, echt vanuit je hart. Dit is de verandering van binnen naar buiten. De verandering die ik eerst zelf moest ondergaan.

Het duurde lang voordat ik dit snapte. Studeren en nieuwe vaardigheden leren, helpt voor de korte termijn. Maar het zorgt niet voor zelfvertrouwen en rust. Daarvoor is dieper onderzoek nodig. Ik ben die ontdekkingsreis aangegaan, mét hulp, om hoofd en hart met elkaar te verbinden. Confronterend én helend.

Totus is Latijn voor totaal, allesomvattend. Dat betekent dat ik je niet alleen die praktische trainersvaardigheden leer. Maar vooral dat je gaat voelen en ontdekken hoe jij vrolijk, vol zelfvertrouwen en met een milde vorm van zelfspot kunt staan voor de groep. Hoe leuk is dat voor jou én je deelnemer!

Boeiende trainingen geven

Zo geef jij een boeiende training, zonder die belemmerende stemmetjes. Ontvang mijn werkboek cadeau en ook mijn vrolijke mails 😊

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches