weggevers/online-trainen - Totus Training

Boeiend online trainen

10 online werkvormen voor volop
interactie 
en verbinding met je deelnemers

Ontdek hoe je een boeiende online training geeft

vol energie en échte verbinding met je deelnemers

Herken je dit? Schermmoeheid, coronasleur en creativiteitslekkage? Je kunt in deze online tijd als verlamd bij de pakken neerzitten, wachten op betere tijden en ondertussen steeds een dagje ouder, grijzer en chagrijniger worden.

Dat online trainen is niks voor mij, denk je. Je wilt zo graag die verbinding voelen. En dat kan niet online. Je zit met je handen in het haar.

Je kunt er ook voor kiezen jezelf te vernieuwen, een andere bril op te zetten en besluiten creatief te zijn. Dan begint je adem weer te stromen, voel je vlinders in je buik en ideeën borrelen omhoog 💡.

Je bent klaar om iets nieuws te proberen vanuit nieuwsgierigheid. En, je voelt je gelijk jaren jonger ;-).

Die ‘jonge-jij’ vol creativiteit is er weer. “Hé, hallo!” Die ‘jonge-jij’ houdt van nieuwe dingen, van spelen en uitproberen, die vindt zo’n nieuwe online tijd héél interessant.

Hoe zou het zijn als je samen met die ‘jonge-jij’ een boeiende online training tevoorschijn tovert? En er echte verbinding ontstaat met je deelnemers, niemand schermmoe is, maar juist super enthousiast?

Dit en meer leer je:

Deelnemers meteen activeren

Je leert hoe je gelijk vanaf de start van je online training iedereen activeert en erbij betrekt

Meer dan 10 speelse werkvormen

Een hele verademing voor je deelnemers (én jezelf ;-)) na alle serieuze en zware online meetings

Je super-power inzetten

Pak die offline superpower van je er ook online bij en ga experimenteren en vooral genieten

Je training flitsend afsluiten

Je leert de tijd te nemen voor de afronding, zodat je deelnemers enthousiast zijn én terugkomen

"Het is mogelijk om online op een écht leuke en waardevolle manier te trainen. Voorwaarde is dat je gelijk vanaf de start zorgt voor verbinding met je deelnemers én je training niet als een nachtkaars uitgaat."

 

Een online training gaat helemaal niet over

zoveel mogelijk informatie delen!

 

#1 Jouw deelnemer wil zich gezien en gehoord voelen

Wanneer ik zelf als deelnemer sommige online trainingen volg, voel ik me alleen en mis ik enorm de verbinding met de trainer en de andere deelnemers. Ik ben een nummer en wil eigenlijk al snel weer uitloggen. Weet je, jouw deelnemers zijn net als jij op zoek naar verbinding in deze online tijd. En dat gaat niet vanzelf.

#2 Jouw deelnemer wil verleid worden om te leren

De online verleidingen liggen op de loer … email checken, door Facebook scrollen, boodschappenlijstje maken, slapen … 😴. Kan allemaal tijdens een online training. Zet dus je deelnemers aan het werk, sluit aan bij hun vragen en zorg voor volop interactie en afwisseling. Zo verleid jij ze om optimaal te leren en resultaten te behalen.

#3 Jouw deelnemer wil met een goed gevoel naar 'huis'

Realiseer je dat je deelnemer onbewust een goede afsluiting nodig heeft. Want dán kan hij pas de volgende stap zetten. En dat is misschien wel die vervolgtraining bij jou. Dus snijd jezelf niet in de vingers door druk en snel pratend af te sluiten met ‘dit was het‘, maar sluit af met aandacht, want dat geeft dat goede gevoel bij je deelnemer.

Dit zeggen anderen over het e-book:

"Complimenten van de deelnemers"

Als coach en trainer ben ik gewend om offline te trainen, maar een groep trainen in Zoom was voor mij next-level. Ik heb een aantal van de werkvormen meteen toegepast in mijn online groepscoaching.

Het werken met post-its is voor mijn deelnemers (en voor mijzelf) een verademing. Velen zijn gewend om de hele dag al serieuze Zoom- en Teammeetings te voeren en mijn online groepscoaching wordt met gebruik van post-its speelser. Ook fijn als het onderwerp wat pittiger of zwaarder is. De deelnemers hebben er elke week weer zin in!

De start bij de waterkoker had ik gelijk bij de eerste groepscoachings-bijeenkomst moeten inzetten. Doordat ik dat niet deed, liep de bijeenkomst uit omdat niet iedereen technisch alle knopjes in Zoom wist te vinden. Deze start bij de waterkoker is voor mij nu een 'lifehack' in al mijn online trainingen.

Elke week ontvang ik weer complimenten van de deelnemers over de variatie van werkvormen, die ik van Iene geleerd heb.

"Verrassend eenvoudige manieren"

Toen ik startte met online trainingen geven, was ik daar behoorlijk onzeker over. Hoe houd ik contact? Komt het allemaal wel over? Hoe houd ik het leuk? Iene leerde me dat online trainen gewoon leuk is.

Ik weet nu hoe ik met eenvoudige oefeningen meteen aan het begin contact maak en hoe ik mijn deelnemers erbij kan houden. Ik heb geleerd dat er online veel mogelijkheden zijn, maar dat hier hetzelfde geldt als bij trainingen in het echte leven: je zet als trainer een oefening in als deze een functie heeft, als deze iets bijdraagt voor de deelnemers. En ook online kan dat vaak op een verrassend eenvoudige manier, een papiertje of een post-it met een pen kan al genoeg zijn.

Nu ik dat weet, durf ik ook online te experimenteren met werkvormen. Ik zet deze in als ze van toepassing zijn en kan ermee spelen. Dat maakt het voor mij leuker en daarmee ook voor de deelnemers.

Iene Lammers

Gecertificeerd trainer, coach en teamcoach. Bijna 20 jaar ervaring.


Ik dacht eerst:
Ik begin niet aan dat online gedoe. Ik houd teveel van persoonlijk contact. En dat kan niet online. Op geen en-ke-le manier. Dat heb ik niet zo lang volgehouden, gelukkig ;-).

Al snel heb ik me laten omscholen tot online trainer. De afgelopen maanden heb ik veel trainers en coaches getraind in het zetten van de stap naar online trainen. De 10 werkvormen die ik je geef in dit e-book heb ik allemaal zelf uitgeprobeerd en getest. En, ze werken! Lees maar de verhalen van Frouke en Yvonne.

Mijn superpower is vrolijkheid en inspiratie. Met daaronder een flinke teug diepgang en helpersdrang.

Totus is Latijn voor totaal, allesomvattend. Dat betekent dat ik je niet alleen die praktische trainersvaardigheden leer. Maar vooral dat je gaat voelen en ontdekken hoe jij vrolijk, vol zelfvertrouwen en met een milde vorm van zelfspot kunt staan voor de groep. Hoe leuk is dat voor jou én je deelnemer!

Boeiend online trainen

Zo geef jij een echt boeiende online training.
Ontvang mijn e-book cadeau en ook mijn vrolijke mails 😊.  

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches