Boeiend online trainen

gratis werkvormenboek

10 creatieve online werkvormen
voor volop interactie en verbinding met je deelnemers

3d

Download nu het gratis werkvormenboek
met 10 creatieve werkvormen én: een gratis opzwieper

Ontdek hoe je een boeiende online training geeft

vol energie en échte verbinding met je deelnemers

Herken je dit? Schermmoeheid, Zoom-sleur en Teams-verveling? Dan moet je als trainer dus zorgen dat je een goede, boeiende training geeft… Van de eerste minuut tot de laatste minuut.

Je wilt graag een leuke online training geven. Net zoals al die anderen. Maar je vraagt je af of men wel op jou zit te wachten? Of je training wel goed genoeg is?

Je wilt ook online zo graag die verbinding voelen. En dat kan niet (denk je). Help?

Hoe zou het zijn als je juist wel een boeiende online training tevoorschijn tovert? En er echte verbinding ontstaat met je deelnemers en iedereen super enthousiast is? Dat jij helemaal ZIN hebt om je online training te geven. En dat je deelnemers enthousiast meedoen? En graag vaker terugkomen? Fijn toch?

Dit en meer leer je:

Hupsakee: je deelnemers meteen activeren

Je leert hoe je gelijk vanaf de start van je online training iedereen activeert en enthousiast erbij betrekt.

Meer dan 10 speelse werkvormen


Een hele verademing voor je deelnemers (én jezelf ;-)) na alle serieuze en zware online meetings

Je super-power ook online inzetten

Je zet jouw offline superpower ook online in: en gaat experimenteren en vooral genieten

Je training flitsend afsluiten


Je leert de tijd te nemen voor de afronding, zodat je deelnemers enthousiast zijn én terugkomen

De voorwaarde voor een echt leuke en waardevolle training is dat je gelijk vanaf de start zorgt voor verbinding met je deelnemers én dat je training niet als een nachtkaars uitgaat.

 

Het grote misverstand: een online training gaat helemaal niet over

zoveel mogelijk informatie delen!

#1 Jouw deelnemer wil zich gezien en gehoord voelen

Wanneer ik zelf als deelnemer sommige online trainingen volg, voel ik me vaak erg alleen. Dan mis ik enorm de verbinding met de trainer en de andere deelnemers. Ik voel me dan een nummer. En wil het liefst meteen weer uitloggen. Weet je, jouw deelnemers zijn net als jij op zoek naar verbinding. En dat gaat niet vanzelf. Daar moet jij als trainer hen een handje bij helpen. Dat maakt je een goede trainer.

#2 Jouw deelnemers willen verleid worden om te leren

In deze tijd waarin we bijna continue online zijn, is het essentieel de aandacht van je deelnemers vast te houden. Zonder ze (grote trainersvalkuil!) volledig te overvoeren met informatie. Zet dus je deelnemers lekker aan het werk op een leuke, creatieve manier. Sluit aan bij hun vragen en zorg voor volop interactie en afwisseling. Zo verleid jij ze om optimaal te leren en resultaten te behalen. Jij blij, zij blij.

#3 Jouw deelnemers willen met een goed gevoel naar 'huis'

Realiseer je dat je deelnemers onbewust een goede afsluiting nodig hebben. Want dán kunnen ze pas de volgende stap zetten. En dat is misschien wel die vervolgtraining bij jou. Dus laat je deelnemers niet ‘zwemmen’. En snijd jezelf niet in de vingers door druk en snel pratend af te sluiten met ‘dit was het‘. Maar sluit af met rust en aandacht, want dat geeft dat goede gevoel bij je deelnemer. En deel – op een ontspannen en zelfverzekerde manier -je concrete vervolgaanbod.

Dit zeggen anderen over het werkvormenboek:

"Complimenten van de deelnemers"

Als coach en trainer ben ik gewend om offline te trainen, maar een groep trainen in Zoom was voor mij next-level. Ik heb een aantal van de werkvormen meteen toegepast in mijn online groepscoaching.

Het werken met post-its is voor mijn deelnemers (en voor mijzelf) een verademing. Velen zijn gewend om de hele dag al serieuze Zoom- en Teammeetings te voeren en mijn online groepscoaching wordt met gebruik van post-its speelser. Ook fijn als het onderwerp wat pittiger of zwaarder is. De deelnemers hebben er elke week weer zin in!

De start bij de waterkoker had ik gelijk bij de eerste groepscoachings-bijeenkomst moeten inzetten. Doordat ik dat niet deed, liep de bijeenkomst uit omdat niet iedereen technisch alle knopjes in Zoom wist te vinden. Deze start bij de waterkoker is voor mij nu een 'lifehack' in al mijn online trainingen.

Elke week ontvang ik weer complimenten van de deelnemers over de variatie van werkvormen, die ik van Iene geleerd heb.

"Verrassend eenvoudige manieren"

Toen ik startte met online trainingen geven, was ik daar behoorlijk onzeker over. Hoe houd ik contact? Komt het allemaal wel over? Hoe houd ik het leuk? Iene leerde me dat online trainen gewoon leuk is.

Ik weet nu hoe ik met eenvoudige oefeningen meteen aan het begin contact maak en hoe ik mijn deelnemers erbij kan houden. Ik heb geleerd dat er online veel mogelijkheden zijn, maar dat hier hetzelfde geldt als bij trainingen in het echte leven: je zet als trainer een oefening in als deze een functie heeft, als deze iets bijdraagt voor de deelnemers. En ook online kan dat vaak op een verrassend eenvoudige manier, een papiertje of een post-it met een pen kan al genoeg zijn.

Nu ik dat weet, durf ik ook online te experimenteren met werkvormen. Ik zet deze in als ze van toepassing zijn en kan ermee spelen. Dat maakt het voor mij leuker en daarmee ook voor de deelnemers.

Iene Lammers

Gecertificeerd trainer, coach en teamcoach. Bijna 20 jaar ervaring.


Ik dacht vroeger: “
Ik begin niet aan dat online gedoe. Ik houd teveel van persoonlijk contact. En dat kan niet online.” 

Tot ik ontdekte hoe ik juist wél online verbinding kon maken. Hoe ik online trainingen juist wél leuk en van begin tot eind boeiend kon maken: met leuke interactie en dus blije deelnemers. De afgelopen jaren heb ik dan ook veel trainers en coaches getraind in het zetten van de stap naar online trainen. Met succes!

De 10 speelse werkvormen die ik je geef in dit creatieve werkvormenboek heb ik allemaal zelf uitgeprobeerd en getest. En, ze werken! Lees maar de onderstaande verhalen van Frouke en Yvonne.

Maar: er komt nog meer kijken bij het maken en geven van een goede, boeiende training. Zoals de juiste structuur van je training. En hoe je zelfverzekerd je eigen trainingen geeft.

Totus Training staat voor alles omvattend.
Dat betekent dat ik je niet alleen die praktische trainersvaardigheden leer. Maar vooral dat je gaat voelen en ontdekken hoe jij vrolijk en vol zelfvertrouwen voor je groep kunt staan. Hoe leuk is dat voor jou én je deelnemers! Zet vandaag de stap om ook een goede trainer te worden. En download alvast het gratis werkboek met 10 creatieve werkvormen!

Gratis werkvormenboek met
10 creatieve werkvormen

Zo geef jij een echt boeiende online training. Ontvang nu mijn gratis creatieve werkvormenboek cadeau en ook mijn vrolijke mails 😊
En ontdek hoe jij voor meer interactie en verbinding zorgt.

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches