Zelfverzekerd een training geven

Welke boeken las jij als kind en wat zeggen die over jou als trainer?

Zomervakantie. Met mijn vader op de fiets naar Ermelo naar die enorm grote boekwinkel. Ik mag een boek uitzoeken. Yes!! Elke zomervakantie opnieuw. Wat zal ik dit jaar kiezen?

Avontuur

Het leuke is dat ik juist die boeken nu nog steeds in mijn boekenkast heb staan: Jeroen en Joost op avontuur, De geheimzinnige code, Snuf de hond. Wat ik me herinner van die boeken is avontuur, buiten zijn en spannende dingen beleven.

Rode draad

Bijzonder om die rode draad ineens te zien. Het zijn verhalen die me gevormd hebben. Ik houd enorm van buiten zijn in de natuur en ben steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen, anders wordt het saai.

Nieuwe uitdagingen

De afgelopen tijd was er veel online. Dat voelde soms heeeel saai. Gelukkig kon ik mijn creativiteit erbij halen en steeds weer wat nieuws verzinnen om online trainingen uitdagend en zelfs avontuurlijk te maken 😊.

Buiten zijn

En, ik heb wandelcoaching opnieuw ontdekt. Samen met mijn klant buiten in het bos zijn en natuurlijke elementen gebruiken in de coaching. Echt geweldig, samen op avontuur. Zelfs als de regen met bakken uit de lucht komt vallen ;-). Lees maar …

>>>

Altijd AAN staan

Ze staat altijd AAN en weet niet meer waar het uit-knopje zit. “Als ik nee zeg tegen deze uitnodiging om een lezing of training te geven, vragen ze me dan de volgende keer wel weer? En je moet toch ook direct reageren op een mail?” Ze is moe, voelt zich leeg en slaapt slecht.

Ze praat druk

We zijn in het bos. Het regent miezerig. Ze praat druk, loopt wat gebogen en kijkt naar de grond. “Hoe is het met je ademhaling?” “Uh … uh …”

“Wees een poosje stil, adem héél diep in en langzaam uit en voel je voeten.” Zo lopen we een poos in stilte naast elkaar, ieder aan een zijde van het natte, modderige bospad.

“Ik heb benen”, zegt ze verbaasd

Ze gaat steeds langzamer lopen tot ze stil staat en om zich heen kijkt. “Het is een stukje opgeklaard in mijn hoofd en … ik heb benen”, zegt ze verbaasd. Terwijl de regen steeds harder uit de lucht valt, kijkt zij blij.

Nú is er ruimte om samen te kijken naar dat ‘iets’ in haar dat haar zo opjaagt, terwijl ze ook zo naar rust verlangt.

Stralend in de regen

“Ik sta centraal”, zegt ze wel vijf keer achter elkaar. “Ik sta centraal!” Steeds met een krachtiger stem, rechtere schouders en stralender ogen.

“Wat neem je mee uit het bos?” Terwijl de regen nu met bakken uit de lucht komt vallen, zegt ze stralend en vol overtuiging: “MEZELF!”. Ze stapt verkwikt weer in haar auto.

>>>

Welke boeken las jij als kind?

Waar las jij over toen je jong was? Kun je er ook een rode draad in ontdekken? En loopt die door in je huidige trainerschap? Ik ben nieuwsgierig. Laat je het me weten? Leuk 😊.

Nieuwe uitdagingen

Ik daag je natuurlijk uit om nieuwe uitdagingen aan te gaan 😊. Want ja, zonder uitdagingen is het leven saai. Zullen we binnenkort een half uurtje afspreken via Zoom, zodat je nieuwe inspiratie, ademruimte en kracht krijgt als trainer? Welkom! Je kunt HIER een afspraak plannen in mijn agenda en je alvast voorbereiden door een paar vragen te beantwoorden. Tot snel!

Het is vakantie. Ik sta voor die boekwinkel in Ermelo en voel mijn jeugdherinneringen. In de etalage liggen prachtige prentenboeken. Ik neem er een paar mee voor mijn kleinzoons om samen op avontuur te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches