Welke schat is er te ontdekken op jouw eiland? - Totus Training

Welke schat is er te ontdekken op jouw eiland?

Nog even volhouden. Over 4 weken is het vakantie. Kom op. Je kunt het. Doorgaan!

Ik kijk in mijn agenda en voel me nu helemaal leeglopen. Afspraak na afspraak staat er. Het zijn hele leuke afspraken, zoals een verjaardag en een hardloopwedstrijd, en ook coachgesprekken en nadenktijd voor een lastige situatie in een team. Normaal gesproken is dat genieten. Nu wil ik alles afzeggen, echt alles.

Het is een drukke tijd. De laatste loodjes van mijn 2-jarige coachopleiding wegen zwaar. Zelfonderzoek en reflectie kosten me bakken met energie. Dat merk ik pas goed als ik al mijn toetsen heb ingeleverd. Ik ben moe, mijn hoofd doet het niet meer, ik voel me leeg.

Ik ben een extraverte introvert. Mijn sociale leven en werkleven is vol met mensen, mensen, mensen. Heel leuk. Maar ineens is het signaal daar: ik wil niet meer, ik moet mezelf oppeppen voor al die afspraken die in mijn agenda staan.

Ik verlang naar rust, naar nieuwe zin. De gewone oplaadmomenten zijn niet meer genoeg. Ik voel me gevangen in mezelf. Ik wil alleen nog maar alleen zijn. Helemaal niemand om me heen. Ik heb een ‘reset’ nodig.

>>>

Teken jezelf als een eiland, is een opdracht tijdens mijn coachopleiding. Terwijl ik intuïtief ga tekenen, verschijnen de contouren van een Waddeneiland op het papier. De zee, het strand, de bospaadjes, een enorm natuurgebied, een paviljoen aan zee.

Het eiland in mezelf. Wat bijzonder. Dit ben ik! Waar voel ik me het meest thuis?, is de vraag. Dat is aan zee. Het is een hele fietstocht met meestal tegenwind. Dat kan me er maar zo van weerhouden om die plek op te zoeken.

Dwars door het eiland loopt een autoweg waar je 60 mag rijden. In mijn doorgeschoten doelgerichtheid rijd ik er wel 120 en zie helemaal niets van de omgeving. Inname van mijn rijbewijs gebeurt echter niet op dat eiland in mezelf.

De paadjes door het bos en de duinen zijn veel mooier, ik zie de bomen, de enorme dennenappels op de grond, hoor de vogeltjes fluiten en voel de wind in mijn haren. Ik kan hier ademen en genieten.

Ik voel ook vertrouwen. Er is veel strand en zee. De Bron van vertrouwen is eindeloos. Daar hoor ik ook die fluisterstem: je mag zijn, je hoeft niet te doen.

Er is een deel op het eiland in mijzelf met een muur erom heen. Dit is beschermd natuurgebied en nog niet toegankelijk.

Het prachtige van dit eiland is dat ik kan kiezen wat ik wil. Als ik iets anders wil, zijn daar geen vergunningen voor nodig. Ik kan een verbinding aanleggen met de vaste wal. En ik ben zelf de boswachter van het beschermd natuurgebied.

Mijn eigen eiland verkennen is een ontdekkingsreis. Een gids helpt me om de kaart in mezelf te ontcijferen. Pas dan ontdek ik de paadjes naar die prachtige, rustige plekken op mijn eiland, naar dat heerlijke paviljoen aan zee. Ik ontdek zo opnieuw dat alle antwoorden in mij zitten.

>>>

Ik verlang naar RUST. Mijn man zegt tegen mij: ‘Iene, wat leer jij al die mensen nou…?’ O ja, zorgen voor jezelf. Luisteren naar jezelf. Prioriteiten stellen.

Ik doe het! Een lang weekend geboekt in appartement Zee van Tijd op een Waddeneiland. Op Vlieland. Alleen.

Mijn agenda is leeg. Niet iedereen is blij met mijn afzegging. Mensen voelen teleurstelling. En ik? Ik adem diep en voel ruimte. Ik kies voor mezelf, zeg JA tegen mezelf, zodat ik straks weer ZIN heb in er zijn voor anderen.

De natuur brengt me rust. Ik wandel en fiets over knisperende schelpenpaadjes. Ik zie de ruimte van het eindeloze strand en voel de zonnestralen op mijn gezicht. De wind die me verder blaast, ruimt mijn hoofd op. Ik voel me vrij en ontspannen.

‘Ik hoef niet in therapie, ik ga liever naar Vlie ….’ Deze quote op een tas bij een souvenirwinkel doet me glimlachen.

Coaching en therapie als ‘gids’ hebben me juist geleerd te luisteren naar mijn verlangens. Ik heb daardoor ontdekt dat ik alleen zijn nodig heb. Dat verlangen heeft me nu gebracht op Vlie waar ik weer rust vind.

Je mag zijn, je hoeft niet te doen. In zijn is al beweging.

Welke schat is er te ontdekken op jouw eiland? Wil jij dat weten? Wil jij voelen wat er is in jou, in deze onzekere en onrustige tijd? Je weer verbinden met RUST, terug naar je kernwaarde, naar de plek waar je je het meeste thuis voelt in jezelf? Verlang je naar structuur en er écht ZIJN voor jezelf én de mensen om je heen? Juist nu?

Ik ben graag je gids om de kaart in jezelf te ontcijferen en jouw schat te ont-dekken, zodat je keuzes maakt die bij jou passen in deze situatie en je actie onderneemt vanuit rust. Zet een stap en stuur me een bericht.  Dat kan ook via WhatsApp: 06 16260137. Kom, we gaan op weg …

Totus Training: coaching en training. Tijd voor echte groei!

 

 

Ontdek wat jij
nodig hebt om zelfverzekerd te trainen.

Ontvang op onregelmatige basis nieuwe inspiratie
in je mailbox!

2 reacties op “Welke schat is er te ontdekken op jouw eiland?”

    1. Dank je wel, Yvonne. Het was een hele reis ;-). Wat mooi dat het je raakt en ik hoop dat het jou ook wat brengt. Het is thuiskomen in jezelf ❤.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches