Woest aantrekkelijk zijn als trainer. Hoe dan?

Eigenlijk heb ik helemaal geen zin in die training. Het is einde van de dag en ik zit moe aan de avondmaaltijd. Waarom heb ik JA gezegd? Ik voel me meer joggingbroek op de bank, dan blikken vangend waar dan ook. Laat staan voor een groep waar ík de energie moet leveren.

Ik hoop dat ze me zo meteen bellen dat de hele avond niet door gaat. Dat de locatie dubbel geboekt is ofzo. Of dat er te weinig deelnemers zijn … of … maakt niet uit met wat voor reden ze komen. Als het maar niet doorgaat. Maar, het belletje komt niet.

Meestal komen dat soort belletjes niet. Bij jou wel?

Ik kan ook zelf afzeggen. Zeggen dat ik buikpijn heb, een wattig hoofd, een brok in mijn keel. Dat mijn verhaal er niet goed uit gaat komen. Dat ik de deelnemers meer gun dan wat ik nu te bieden heb.

Ik ben gewoon bang dat het niet gaat lukken vanavond. Ik geloof eigenlijk dat ik pas iets belangrijks moet doen, zoals een training geven, als ik me goed voel. Zeker ben van mezelf. Helemaal uitgerust. Vol in mijn energie. En dat is nu niet zo. Totaal niet.

“Is dit waar, Iene? Kloppen die overtuigingen?”

Hé, wat een grappige vraag. Nah, misschien wel niet, denk ik.

Ik poets mijn tanden, trek mijn gele jasje aan en ga rechtop staan.

 
We denken vaak dat we ons woest aantrekkelijk moeten voelen als trainer, voordat we voor een groep kunnen gaan staan. Dat is onzin. Maar ook weer niet helemaal dus. Natuurlijk moet je wel iets doen, maar je hebt het zelf in de hand dat je genoeg aantrekkelijkheid voelt en uitstraalt om je groep te kunnen helpen.

Die joggingbroek bleef dus in mijn kast liggen. Ik stap de deur uit in mijn gele jasje en zo ga ik voor de groep staan. Woest aantrekkelijk als trainer 😉. Terwijl ik me eerst helemaal niet zo voelde. Maar dat maakt niet meer uit. Zij zien de vrolijke en aantrekkelijke trainer die ik kan zijn.

Dat kan bij jou ook. Poets dus je tanden, trek je gele jasje aan en ga rechtop staan.

Herken je die lastige overtuigingen? Heb jij nog tips?

Ontdek wat jij
nodig hebt om zelfverzekerd te trainen.

Ontvang op onregelmatige basis nieuwe inspiratie
in je mailbox!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Totus Training draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches